Besluit van de Vlaamse Regering houdende de regeling inzake het beheer van de eigen middelen van de sociale huisvestingsmaatschappijen door de [Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen].

Artikel 1. § 1. (De erkende huisvestingsmaatschappijen, hierna SHM's te noemen, storten maandelijks de saldi van de vorige kalendermaand van hun rekeningen die niet worden beheerd door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, hierna VMSW te noemen, op hun rekening-courant bij de VMSW, na aftrek van de uitgaven die nodig zijn voor hun dagelijkse werking en die betaald moeten worden in de kalendermaand waarin de saldi gestort worden.)

§ 2. De SHM's rapporteren op het einde van elke kalendermaand aan de (VMSW) over de saldi van de eigen middelen buiten de (VMSW).

Art. 2. De rekening-courant van een SHM kan op haar eigen verzoek opgesplitst worden in een " rekening-courant korte termijn " voor tegoeden op minder dan één jaar, en een " rekening-courant lange termijn " voor tegoeden op één jaar en meer.

De Raad van Bestuur van de (VMSW) kan tevens beslissen een aparte rekening- courant te creëren, al dan niet op basis van een specifieke reglementering.

Art. 3. De creditrentevoet op overschotten op de " rekening-courant korte termijn " voor een bepaalde maand wordt vastgesteld op een creditreferentie met een creditmarge en geldt voor die volledige kalendermaand. De referentie is het gemiddelde van alle fixings van Euribor 1 maand (Bloomberg, pagina EUR001M) van de vorige kalendermaand, afgerond op drie cijfers na de komma.

De creditrentevoet kan evenwel niet lager zijn dan die, bepaald in het derde lid.

Op het bedrag dat in de loop van het jaar niet-gepland overgedragen moet worden van de " rekening-courant lange termijn " naar de " rekening-courant korte termijn " wordt vanaf 1 januari tot de dag van de ontvangst van de opvraging bij de (VMSW) een intrest van 0,50 % toegepast, vermeerderd of verminderd met een marge.

De creditrentevoet op overschotten op de " rekening-courant lange termijn " voor een bepaald kalenderjaar wordt vastgesteld op een creditreferentie met een creditmarge en geldt voor dat volledige kalenderjaar. De referentie is de voorlaatste fixing van Euribor 12 maand (Bloomberg, pagina EUR012M) van het vorige kalenderjaar, afgerond op drie cijfers na de komma.

De debetrentevoet voor de debetsaldi op de " rekening-courant korte termijn " wordt vastgesteld als een debetreferentie met een debetmarge en geldt voor een volledige kalendermaand. De referentie voor een bepaalde kalendermaand is het tarief voor kaskredieten zoals meest recent gepubliceerd voor de vorige kalendermaand.

De intrest wordt jaarlijks op 31 december...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT