16 MEI 2014. - Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de toegang tot en de uitwisseling van informatie over ondergrondse kabels, buizen en leidingen

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

Gelet op de ordonnantie van 26 juli 2013 betreffende de toegang tot en de uitwisseling van informatie over ondergrondse kabels, buizen en leidingen, en inzonderheid de artikelen 3, 4 § 1, 4 § 4, 5 § 4 en 8.

Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 5 juli 2012;

Gelet op het akkoord van de minister van Begroting;

Gelet op het advies 56.013/4 van de Raad van State, gegeven op 7 mei 2014 in toepassing van artikel 84, § 1, 1ste alinea, 2° van de gecoördineerde wetten op de Raad van State van 12 januari 1973;

Op voorstel van de minister van Openbare Werken en Vervoer,

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder :

werkdag

: elke dag van de week, met uitzondering van zater- en zondagen, en de wettelijke feestdagen.

Art. 2. Als ondergrondse infrastructuur in de zin van artikel 2 1° van de ordonnantie van 26 juli 2013 betreffende de toegang tot en de uitwisseling van informatie over ondergrondse kabels, buizen en leidingen, worden eveneens beschouwd de ondergrondse bouwwerken ( tunnel, technische galerij,...) in dewelke kabels, leidingen en kanalisaties geïnstalleerd werden.

Art. 3. Overeenkomstig artikel 3 van de voornoemde ordonnantie, wordt het Federaal Kabels en Leidingen Informatie Meldpunt (KLIM) aangewezen als systeem en wordt de VZW `CICC - KLIM' aangewezen als instelling die belast is met het beheren ervan voor alle kabels, buizen en leidingen op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De toegang tot het KLIM- systeem kan ook gebeuren via de interface van het systeem OSIRIS zoals omschreven in artikel 2 van het Regeringsbesluit van 30 januari 2014 betreffende de coördinatie van de bouwplaatsen op de openbare weg.

Art. 4. Overeenkomstig artikel 4 § 1, 1° van de voornoemde ordonnantie is elke kabel-, buis- en leidingbeheerder ertoe gehouden om zich te registreren bij het systeem :

  1. uiterlijk 50 werkdagen voordat hij zijn activiteiten op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aanvat;

  2. binnen een termijn van 45 werkdagen vanaf de inwerkingtreding van de voornoemde ordonnantie, voor beheerders die hun activiteiten op het tijdstip van inwerkingtreding van deze ordonnantie reeds uitoefenen.

    Art. 5. Overeenkomstig artikel 4 § 1, 2° van de voornoemde ordonnantie is elke kabel-, buis- en leidingbeheerder ertoe gehouden :

  3. zijn belangenzones in het systeem in te voeren uiterlijk 45 werkdagen voordat hij het beheer ervan...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT