MINISTERIEEL BESLUIT. _ Maten en gewichten. _ Regeling. _ Balansen, waarop de weeguitkomst rechtstreeks kan worden gelezen en voorzien van een prijstabel., de 22 janvier 1926

Artikel 1. De balansen, waarop de weeguitkomst rechtstreeks kan worden gelezen, en voorzien van een toestel, dat den prijs van de gewogen hoeveelheid aanwijst, mogen worden gestempeld indien zij aan de hierna vermelde constructievoorwaarden voldoen, onverminderd degene voorzien bij voormeld ministerieel besluit dd. 5 December 1922.

Art. 2. De prijsaanwijzer mag enkel zijn gevestigd aan de zijde van den verkooper, 'tzij aan de zijde van den verkooper en aan de zijde van den kooper.

Art. 3. De gedrukte cijfers dienen zoo groot te zijn, dat zij gemakkelijk kunnen worden gelezen, en zoo geplaatst, dat zij alle verwarring uitsluiten.

Art. 4. Daar de opeenvolging der aangewezen prijzen zonder ophouden en zonder uitlating, volgens de vastgestelde ladder, opgaat, dienen de aanwijzingen van de tabel regelmatig en vrij van dwaling te zijn van af den minimum tot den maximumprijs door de tabel aangestipt. Al de op de tabel aangewezen uitkomsten (uitkomst van de vermenigvuldiging van den eenheidsprijs vermeld in de prijskolom met de opeenvolgende gewichten) dienen juist te zijn.

Art. 5. Welk ook de aard van het aanwijzingstoestel zij, de aanwijzingen dienen juist en klaar genoeg te zijn om uiteenloopende uitlegging uit te sluiten.

Art. 6. De maximumprijs op het uiteinde van elke lijn van de tabel aangeduid dient overeen te stemmen met den er mee gepaard gaanden eenheidsprijs van de prijskolom.

Art. 7. De met de kleinste verdeeling van de tabel gepaard gaande prijs dient dezelfde te zijn voor al de verdeelingen van de tabel.

Art. 8. De wijdte tusschen de tabel (waarop de prijzen staan vermeld) en het aanwijzingstoestel dient zoo gering mogelijk te zijn en in geen geval 1 1/2 m/m overschrijden. Het aanwijzingstoestel dient al de op de tabel vermelde cijfers te bereiken.

Art. 9...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT