Paritair Comité voor de makelarij en verzekeringsagentschappen. - Collectieve arbeidsovereenkomst van 30 mei 1996. - Conventioneel brugpensioen ter uitvoering van het centraal akkoord van 7 december 1994 (Overeenkomst geregistreerd op 6 juni 1996 onder het nummer 41940/CO/307)., de 30 mai 1996

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied en draagwijdte van de overeenkomst.

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de (mannelijke of vrouwelijke) werknemers van de ondernemingen welke tot de bevoegdheid van het Paritair ComitÈ voor de makelarij en verzekeringsagentschappen behoren.

Overeenkomstig de bepalingen van het centraal akkoord van 7 december 1994 en van de titel II van de wet van 3 april 1995 houdende maatregelen tot bevordering van de tewerkstelling (die de wettelijke bepalingen ter uitvoering van het interprofessioneel akkoord invoert), heeft deze collectieve arbeidsovereenkomst tot doel de toegang tot het conventioneel brugpensioen mogelijk te maken, vanaf de leeftijd van 55 jaar, voor de werknemers die een beroepsverleden van 33 jaar in loondienst kunnen rechtvaardigen.

HOOFDSTUK II. - Principe en leeftijdsvoorwaarde.

Art. 2. Het conventioneel brugpensioen mag in alle gevallen van ontslag, behalve het ontslag om ernstige reden, aangevraagd worden door de werknemers die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt en die 33 jaar loondienst of gelijkgestelde dagen kunnen rechtvaardigen.

De leeftijdsvoorwaarde dient te worden gerealiseerd tijdens de duur van de collectieve arbeidsovereenkomst, en ten laatste op het ogenblik van het einde van de arbeidsovereenkomst.

Deze werknemers moeten bovendien beantwoorden aan de reglementering betreffende de toekenning van werkloosheidsuitkeringen in geval van conventioneel brugpensioen.

HOOFDSTUK III. - Toepassingsmodaliteiten.

Art. 3. De algemene toepassingsmodaliteiten van deze conventionele brugpensioenregeling zijn die welke bepaald zijn door de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 17, gesloten voor onbepaalde duur op 19 december 1974 in de Nationale Arbeidsraad, tot invoering van een regeling van aanvullende vergoeding ten gunste van sommige bejaarde...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT