Oproep tot de Nederlandstalige kandidaten voor het mandaat van adjunct-directeur belast met de afdeling magistraten bij het Instituut voor gerechtelijke opleiding Een eerste oproep tot kandidaten wer

Oproep tot de Nederlandstalige kandidaten voor het mandaat van adjunct-directeur belast met de afdeling magistraten bij het Instituut voor gerechtelijke opleiding

Een eerste oproep tot kandidaten werd gepubliceerd op 5 maart 2007 en dit met het oog op de samenstelling van de directie van het Instituut voor gerechtelijke opleiding ingesteld door de wet van 31 januari 2007 inzake de gerechtelijke opleiding en tot oprichting van het Instituut voor gerechtelijke opleiding (Belgisch Staatsblad van 2 februari 2007).

In deze wet wordt een Instituut opgericht dat quasi integraal belast is met deze opleiding. Meer bepaald staat dit Instituut in voor de opstelling van de opleidingsprogramma's, de uitvoering en de evaluatie ervan.

Het Instituut heeft drie organen : de raad van bestuur, de directie en het wetenschappelijk comitÈ.

De directie is belast met het dagelijks bestuur van het Instituut.

Zij is samengesteld uit een directeur van de gerechtelijke opleiding, bijgestaan door twee adjunct-directeurs en ze wordt collegiaal bestuurd.

De directie omvat twee afdelingen : de ene oefent de opdrachten van het instituut uit ten aanzien van de magistraten, de andere ten aanzien van het gerechtspersoneel.

Huidige oproep tot kandidaten is het gevolg van het ontslag van de nederlandstalige adjunct-directeur belast met de afdeling magistraten, benoemd bij koninklijk besluit van 27 april 2007.

De directieleden worden benoemd door de Koning, bij een besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad, op de voordracht van de Minister van Justitie en op advies van de Verenigde Benoemings- en Aanwijzingscommissie van de Hoge Raad voor de Justitie, voor een hernieuwbare termijn van zes jaar.

De adjunct-directeurs zijn van een verschillende taalrol. Aangezien de adjunct-directeur aan het hoofd van de afdeling ´ personeelsleden die de rechterlijke macht terzijde staan ª, benoemd bij koninklijk besluit van 27 april 2007, franstalig is, diende de adjunct-directeur aan het hoofd van de afdeling ´ magistraten ª nederlandstalig te zijn.

De adjunct-directeur aan het hoofd van de afdeling ´ magistraten ª, dient een magistraat van de rechterlijke orde te zijn.

De adjunct-directeurs hebben recht op dezelfde wedde als die van procureur-generaal bij het hof van beroep, evenals op de daaraan verbonden verhogingen en voordelen.

De directieleden oefenen hun functies voltijds uit.

Zij mogen tijdens hun mandaat geen lid zijn van de Hoge Raad voor de Justitie en zij mogen geen andere...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT