20 JULI 2000. - Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van artikel 16 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 12 mei 1999 houdende verschillende maatregelen inzake studietoelagen en -leningen

De Regering van de Franse Gemeenschap,

Gelet op het decreet houdende regeling voor de Franse Gemeensschap van de toekenning van de studietoelagen en -leningen, gecoördineerd op 7 november 1983, inzonderheid op de artikelen 1, §§ 2, 4 en 5, 3 en 4;

Gelet op het besluit van 12 mei 1999 van de Regering van de Franse Gemeenschap houdende verschillende maatregelen inzake studietoelagen en -leningen;

Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 juni 2000;

Gelet op het advies van de Hoge Raad voor studielagen en -leningen, gegeven op 23 juni 2000;

Gelet op het akkoord van de Minister van Begroting, gegeven op 4 juli 2000;

Gelet op de dringende noodzakelijkheid verantwoord om volgende redenen :

- De materiële en technische onmogelijkheid vanwege de Franse Gemeenschap om de begrotingsmiddelen en het personeel te verzamelen die men nodig heeft om afdeling IV te laten starten op de bepaalde datum met het oog op de inwerkingtreding van het besluit van 12 mei 1999, te weten 1 september 2000.

- De noodzakelijkheid over een bijkomende termijn te beschikken om de verplichtingen bedoeld in de bepalingen van voormeld besluit na te kunnen leven.

- De regering moet een beslissing nemen tussen het uitbrengen van een advies door de Hoge Raad voor studietoelagen en -leningen en het einde van de werkzaamheden van de Regering;

- Het was niet mogelijk de voorstellen over de gewenste wijzigingen aan de Regering vroeger in te dienen. het advies van de Hoge Raad voor studietoelagen en -leningen is inderdaad vereist. Welnu, deze Raad moest hernieuwd worden : zijn mandaat van 4 jaar is ten einde...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT