13 JUNI 2010. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 juli 2002 houdende maatregelen met het oog op de bevordering van de tewerkstelling in de non-profit sector

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het ontwerp van besluit dat wij de eer hebben aan Uwe Majesteit ter ondertekening voor te leggen, strekt ertoe het koninklijk besluit van 18 juli 2002 houdende maatregelen met het oog op de bevordering van de tewerkstelling in de non-profit sector, te wijzigen.

De artikelen 1 en 2 bepalen het bedrag van de bijdragevermindering. De werkgevers van de non-profitsector genieten momenteel van de bijdragevermindering sociale Maribel, die 365 euro per kwartaal per werknemer bedraagt. Een inhaalbeweging wordt ingezet, teneinde dit bedrag gevoelig dichter te brengen bij de structurele bijdragevermindering, die 400 euro per kwartaal per werknemer bedraagt.

Deze inhaalbeweging zal progressief gebeuren, waardoor de bijdragevermindering sociale Maribel in 2010 op 375,94 euro per werknemer per kwartaal wordt gebracht en in 2011 op 387,83 euro per werknemer per kwartaal.

Artikel 3 bepaalt de hoogte van het uitgekeerde forfait per werknemer en per kwartaal in 2010 op 371,23 euro en in 2011 op 384,25 euro. Dit is lager dan de voormelde bijdragevermindering omwille van toegepaste correcties, om bestaande arbeidsplaatsen te vrijwaren, ten behoeve van deze fondsen aan dewelke een hoger forfait dan 371,23 euro toegekend werd in het verleden

Het bepaalt dat voor de fondsen die een forfait uitgekeerd krijgen van meer dan 371,23 euro, de dotatie bepaald wordt op basis van de regelgeving zoals zij tot op heden bestond, met dien verstande dat de dotaties niet lager kunnen zijn dan deze van het jaar voordien. De kostprijs van deze garantie wordt gedekt door het verschil tussen de betaalde bijdragevermindering en het uitgekeerde forfait voor het geheel van de sectoren.

Artikel 4 bepaalt dat in 2010 een bedrag van 19,36 miljoen euro wordt toegekend aan het sociale maribelfonds van de openbare sector teneinde dit fonds een bedrag toe te kennen dat proportioneel equivalent is aan de inkomsten ontvangen door de sociale maribelfondsen van de privé-sector ingevolge de bestemming van de vrijstelling van doorstorting van de bedrijfsvoorheffing. In 2011 kan dit bedrag geëvalueerd worden in verhouding tot de bedrijfsvoorheffing en de loonmassa.

Artikel 5 stelt de wijze vast waarop het bedrag van maximum 1,2 % van de dotatie mag aangewend worden voor werkings- en personeelskosten.

Artikel 6 regelt transfers van het fonds sociale maribel van het paritair comité 330 en het fonds sociale maribel van de openbare sector naar het RIZIV.

Artikel 7 heft verschillende overgangsbepalingen op.

Artikel 8 regelt de inwerkingtreding van dit besluit.

We hebben de eer te zijn,

Sire,

van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT