Collectieve arbeidsovereenkomst van 9 december 1998, gesloten in het Paritair Comité voor het hotelbedrijf, tot vaststelling van de arbeids- en loonsvoorwaarden voor de werknemers die arbeidsprestaties leveren tussen middernacht en vijf uur (Overeenkomst geregistreerd op 2 juli 1998 onder het nummer 49956/CO/302). (NOTA : De..., de 9 décembre 1998

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de werknemers die ressorteren onder het Paritair Comité voor het hotelbedrijf.

Voor de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt onder "werknemer" verstaan de mannelijke en vrouwelijke werknemers.

Art. 2. Voor de toepassing van onderhavige collectieve arbeidsovereenkomst wordt verstaan onder :

  1. nachtarbeid :

    alle arbeid, verricht gedurende een tijdsruimte van tenminste zeven achtereenvolgende uren, waarin begrepen de periode tussen middernacht en vijf uur 's morgens, zoals bepaald in de wet van 3 april 1997 houdende instemming met het verdrag nr. 171 betreffende nachtarbeid.

  2. nachtarbeider :

    de werknemer die in uitvoering van zijn arbeidsovereenkomst of een uurrooster zoals voorzien in het arbeidsreglement meer dan 51 pct. van zijn arbeidstijd presteert tussen middernacht en vijf uur 's morgens.

  3. arbeidsregeling met nachtprestaties :

    een werknemer die onder andere arbeidsprestaties levert tussen middernacht en voor vijf uur 's morgens.

  4. wet :

    de wet van 3 april 1997 houdende instemming met het verdrag nr. 171 betreffende nachtarbeid.

    Art. 3. De begeleidende maatregelen zoals voorzien in de artikelen 4 tot en met 7 van de wet zijn enkel van toepassing op de werknemers die nachtarbeid verrichten en de nachtarbeiders zoals gedefinieerd in artikel 2, 1° en 2° van onderhavige collectieve arbeidsovereenkomst.

    Art. 4. In uitvoering van artikel 8 van de wet hebben de werknemers bedoeld in artikel 2, 3° van onderhavige collectieve arbeidsovereenkomst :

    1. die vergoed worden op basis van een vast uur- of maandloon recht met ingang van 1 januari 1999 op een loon dat tenminste gelijk is aan het minimumuurloon of minimummaandloon dat overeenstemt met het minimumloon, rekening houdend met het aantal functiejaren en eventuele anciënniteitstoeslagen van de referentiefunctie die zij uitoefenen verhoogd met een loontoeslag van 17 BEF per uur en dit voor alle arbeidsuren geleverd tussen middernacht en vijf uur 's morgens. Vanaf 1 januari 2000 wordt de eerder genoemde toeslag gebracht op 37 BEF per uur.

    2. die vergoed worden op basis van het dienstpercentage met ingang van 1 januari 1999 voor elke maand van tewerkstelling recht op een maand loon, bedieningspercentage inbegrepen, dat tenminste gelijk is aan het gewaarborgd minimummaandloon dat gelijk is aan het aantal gewerkte dagen vermenigvuldigd met de forfaitaire daglonen zoals bepaald in de collectieve...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT