22 JUNI 2012. - Decreet houdende wijziging van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten (1)

Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Decreet houdende wijziging van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten

Artikel 1. Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Art. 2. In hoofdstuk III, afdeling 3, van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten, gewijzigd bij de decreten van 19 december 2003 en 10 maart 2006, wordt een subafdeling 1/1 ingevoegd, die luidt als volgt :

Subafdeling 1/1. - Opschorting ingevolge een definitief gesloten brownfieldconvenant

.

Art. 3. In hetzelfde decreet wordt in subafdeling 1/1, ingevoegd bij artikel 2, een artikel 35/1 ingevoegd, dat luidt als volgt :

Art. 35/1. § 1. De heffing kan op verzoek van de eigenaar(s) opgeschort worden voor de onroerende goederen die het voorwerp uitmaken van een brownfieldconvenant, definitief gesloten overeenkomstig hoofdstuk III van het decreet van 30 maart 2007 betreffende de Brownfieldconvenanten, voor zover de eigenaar actor is bij het brownfieldconvenant.

§ 2. De opschorting kan worden toegekend voor een termijn die loopt vanaf de datum van de aanvraag van de opschorting tot aan de beëindiging van het brownfieldconvenant, overeenkomstig artikel 10, § 3, van het decreet van 30 maart 2007 betreffende de Brownfieldconvenanten. Op het einde van deze periode moet de verwaarlozing en/of de leegstand zijn beëindigd.

§ 3. De heffing wordt opgeschort voor de onroerende goederen waarvoor op de datum van de vestiging van de heffing een opschorting ingevolge paragrafen 1 en 2 geldt.

§ 4. De Vlaamse Regering kan de voorwaarden bepalen voor indiening en aanvaarding van het verzoek tot opschorting.

.

Art. 4. In hoofdstuk III, afdeling 3, van hetzelfde decreet, gewijzigd bij de decreten van 19 december 2003 en 10 maart 2006, wordt een subafdeling 1/2 ingevoegd, die luidt als volgt :

Subafdeling 1/2. - Opschorting ingevolge een conform verklaard bodemsaneringsproject

.

Art. 5. In hetzelfde decreet wordt in subafdeling 1/2, ingevoegd bij artikel 4, een artikel 35/2 ingevoegd, dat luidt als volgt :

Art. 35/2. § 1. De heffing kan op verzoek van de eigenaar(s) opgeschort worden voor de onroerende goederen die het voorwerp uitmaken van een door de OVAM conform verklaard bodemsaneringsproject overeenkomstig titel III, hoofdstuk V, van het decreet van 27...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT