Leefmilieu

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Oproep kandidaatstelling beheerder elektriciteitsdistributienet

Overeenkomstig het Energiedecreet van 8 mei 2009 wijst de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) een rechtspersoon aan die belast is met het beheer van het elektriciteits- of aardgasdistributienet in een bepaald geografisch afgebakend gebied.

Bij beslissing van de VREG van 5 september 2002 (BESL-2002-14), zoals nadien gewijzigd, werden Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Iveka, Iverlek en Sibelgas aangewezen als elektriciteitsdistributienetbeheerders in het in de beslissing omschreven gebied voor een periode van 12 jaar, dit is tot 5 september 2014.

Ook de aanwijzingen als elektriciteitsdistributienetbeheerder van PBE (BESL-2002-15), Iveg (BESL-2002-15, BESL-2004-26, BESL-2011-8 en BESL-2012-1), Infrax West (BESL-201-17(1)) en Inter-energa (BESL-2007-36) eindigen op 5 september 2014.

Gelet op het nakende einde van de aanwijzingstermijn van de genoemde elektriciteitsdistributienetbeheerders, kondigt de VREG overeenkomstig artikel 3.1.21 van het Energiebesluit hierbij het opstarten aan van de procedure tot aanwijzing van de elektriciteitsdistributienetbeheerders aan.

Alleen een kandidaat-beheerder die een volledig en geldig aanvraagdossier indient en voldoet aan alle in het Energiedecreet en het Energiebesluit (Titel III, Hoofdstuk I, Afdeling I) opgenomen voorwaarden, kan aangeduid worden als beheerder.

Het aanvraagdossier voor aanduiding als distributienetbeheerder moet uiterlijk 5 mei 2014, via aangetekend schrijven overgemaakt worden aan, of tegen ontvangstbewijs afgegeven worden bij :

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Koning Albert II-laan 20, bus 19

1000 Brussel

Tel. : 02-553 13 55

Overeenkomstig artikel 3.1.21 van het Energiebesluit moet het aanvraagdossier minstens de volgende gegevens en documenten bevatten, en op de volgende manier samengesteld zijn :

  1. De naam, de maatschappelijke zetel, het juridisch statuut, het ondernemingsnummer van de aanvrager;

  2. De naam, het telefoonnummer en het e-mailadres van de contactpersoon bij de aanvrager;

  3. Een gedetailleerde omschrijving van het gebied waarop de aanvraag betrekking heeft;

  4. Een schriftelijk en door de gemeente of groep van gemeenten ondertekend voorstel tot aanwijzing, als het distributienet in kwestie geheel of gedeeltelijk eigendom is van een gemeente of groep van gemeenten, overeenkomstig artikel 4.1.1. Energiedecreet;

  5. ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT