Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 13 februari 2003 tot vaststelling van het lastenboek en het veldboek betreffende de geïntegreerde productiemethode van pitfruit., de 12 décembre 2006

Artikel 1. In artikel 14 van bijlage I bij het ministerieel besluit van 13 februari 2003 tot vaststelling van het lastenboek en het veldboek betreffende de geïntegreerde productiemethode van pitfruit, vervangen bij het ministerieel besluit van 17 september 2004 en gewijzigd bij het ministerieel besluit van 19 mei 2006, wordt § 5 vervangen door wat volgt :

" § 5. Bij 30 % van alle producenten wordt minstens eenmaal per jaar een blad- of vruchtmonster genomen om na te gaan of er geen verboden gewasbeschermingsmiddelen werden gebruikt en of de wachttermijnen en dosissen werden gerespecteerd. Deze stalen moeten op de volgende manier worden verdeeld :

  1. Er worden geen bodemstalen meer genomen.

  2. Er worden 75 % vruchtstalen genomen. Daarop wordt een GcMs-analyse toegepast. De stalen worden zo kort mogelijk bij de oogst of tijdens de bewaring genomen. Als er een niet-toegestaan product wordt gevonden of als er een vermoeden van misbruik bestaat, wordt overgegaan tot een kwantificering. Ook bij staalname tijdens de pluk wordt een kwantitatieve analyse uitgevoerd.

  3. Er worden 25 % bladstalen voor onderzoek op specifieke producten genomen. Een lijst van die specifieke producten wordt jaarlijks vastgelegd door het technische comité. "

  4. Bij nieuwe producenten dient steeds een blad- of vruchtmonster te worden genomen.

    Art. 2. In artikel 15 van bijlage I bij hetzelfde besluit, gewijzigd bij het ministerieel besluit van 17 september 2004, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  5. § 1 wordt vervangen door wat volgt :

    " § 1. De gewasbeschermingsmiddelen worden ingedeeld in drie lijsten zoals opgenomen in § 5 :

  6. groene lijst : deze middelen mogen ingezet worden indien het gebruik ervan verantwoord is;

  7. gele lijst : deze middelen mogen slechts ingezet worden indien geen enkel middel van de groene lijst geschikt is voor een verantwoord en efficiënt gebruik;

  8. oranje lijst : deze middelen mogen slechts ingezet worden nadat de noodzaak ervan bewezen werd en mits toelating van het controleorgaan. "

  9. § 4 wordt vervangen door wat volgt :

    " § 4. In geval van aanwezigheid van quarantaineorganismen is de teler ertoe gehouden het controleorgaan te verwittigen en bij voorrang de maatregelen toe te passen die voorgeschreven zijn door het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid. "

  10. er wordt een § 5 ingevoegd, die luidt als volgt :

    " § 5. Erkende gewasbeschermingsmiddelen voor de geïntegreerde bestrijding :

    Werkzame stof APPEL PEER

    groen geel oranje groen geel oranje

    1. acariciden

      azocyclotin X (1) X

      ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT