25 JANUARI 2007. - Ministerieel besluit tot uitvoering van artikel 1 en artikel 6, laatste lid van het uitvoeringsbesluit houdende uitvoering van het Wetboek diverse rechten en taksen van 3 maart 1927., de 25 janvier 2007

Artikel 1. In afwijking van wat werd voorzien in artikel 1 en artikel 6, 1° en 2° van het uitvoeringsbesluit houdende uitvoering van het Wetboek diverse rechten en taksen worden de betalingsmodaliteiten voor het recht op geschriften voorzien in artikelen 3 tot en met 7 van het Wetboek diverse rechten en taksen als volgt geregeld.

De notaris of in voorkomend geval de notaris-titularis die het repertorium van de vennootschap bewaart en de gerechtsdeurwaarder legt het repertorium neer op het bevoegde kantoor en op de voorziene tijdstippen als bepaald in het artikel 180 en 39 van het Wetboek van Registratie-, Hypotheek- en Griffierechten.

Uiterlijk bij de neerlegging van het repertorium wordt het totale bedrag van het verschuldigde recht op geschriften voor het verlopen kwartaal overgeschreven op de postrekening van het bevoegde kantoor vermeld onder artikel 1 van het Uitvoeringsbesluit houdende uitvoering van het Wetboek diverse rechten en taksen.

Na het visum van het repertorium als voorzien in het artikel 180 van het Wetboek van Registratie-, Hypotheek- en Griffierechten en na ontvangst van het verschuldigde bedrag van het recht op geschriften, vermeerderd met de eventuele boeten en intresten, wordt het repertorium aan de notaris of in voorkomend geval de notaris-titularis of gerechtsdeurwaarder teruggegeven aangevuld met de vermelding door de bevoegde ontvanger van het ontvangen bedrag van het recht op geschriften, vermeerderd met de eventuele boeten en intresten.

Art. 2. In afwijking van wat werd voorzien in het artikel 6, 3° van het uitvoeringsbesluit houdende uitvoering van het Wetboek diverse rechten en taksen wordt de melding voor de akten van notarissen en gerechtsdeurwaarders als bedoeld in artikelen 3, 4, 5, 6 en 7 van het Wetboek diverse rechten en taksen als volgt geregeld.

In de akten van notarissen wordt na de fiscale verklaringen een afzonderlijke rubriek opgenomen met als titel " Rechten op geschriften (Wetboek diverse rechten en taksen) ". Onder deze titel wordt het bedrag van het ingevolge het Wetboek diverse rechten en taksen verschuldigde recht opgenomen in de volgende vermelding : " Het recht bedraagt ... euro ".

In de processen-verbaal van gerechtsdeurwaarders wordt onderaan het proces-verbaal een vermelding opgenomen met als titel " Rechten op geschriften (Wetboek diverse rechten en taksen) ". Onder deze titel wordt het bedrag van het ingevolge het Wetboek diverse rechten en taksen verschuldigde recht opgenomen in de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT