6 JUNI 2008. - Decreet houdende wijziging van het decreet van 4 februari 1997 houdende de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor kamers en studentenkamers, met het oog op tijdelijke huisvesting van seizoenarbeiders (1)

Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt : Decreet houdende wijziging van het decreet van 4 februari 1997 houdende de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor kamers, met het oog op tijdelijke huisvesting van seizoenarbeiders

Artikel 1. Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Art. 2. Aan artikel 2 van het decreet van 4 februari 1997 houdende de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor kamers en studentenkamers, gewijzigd bij het decreet van 14 juli 1998, wordt een punt 12° toegevoegd, dat luidt als volgt :

"12° seizoenarbeider : de gelegenheidsarbeider als bedoeld in artikel 1 van het koninklijk besluit van 22 december 2004 houdende wijziging van de artikelen 8bis, tweede lid, en 31bis van het koninklijk besluit van 28 november 1969 tot uitvoering van de wet van 27 juni 1969 tot herziening van de besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders. ».

Art. 3. Aan titel II, hoofdstuk II, van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 14 juli 1998, wordt een artikel 7bis toegevoegd, dat luidt als volgt :

"Artikel 7bis

De bepalingen, vermeld in dit hoofdstuk, met uitzondering van artikel 6, tweede lid, zijn niet van toepassing op de kamers die verhuurd worden aan seizoenarbeiders in de land- en tuinbouwsector, waarop de bepalingen van hoofdstuk IIbis van toepassing zijn. ».

Art. 4. In titel II van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 14 juli 1998, wordt een hoofdstuk IIbis, bestaande uit artikel 7ter tot en met 7sexies, ingevoegd, dat luidt als volgt :

"HOOFDSTUK IIbis

Specifieke normen voor kamers die verhuurd worden aan seizoenarbeiders in de land- en tuinbouwsector

Artikel 7ter

De bepalingen, vermeld in dit hoofdstuk, zijn van toepassing op de kamers die verhuurd worden aan seizoenarbeiders in de land- en tuinbouwsector.

Artikel 7quater

§ 1. De kamer beschikt over een wastafel met stromend water, afvoerinrichting en reukafsnijder als vermeld in artikel 4, eerste lid, 3°.

Als de kamer niet beschikt over een wastafel met stromend water, afvoerinrichting en reukafsnijder als vermeld in artikel 4, eerste lid, 3°, is die voorziening aanwezig in de gemeenschappelijke ruimte.

§ 2. In afwijking van artikel 4, eerste lid, 1°, hebben de kamer en de gemeenschappelijke ruimte een minimale hoogte tussen vloer en plafond van twee meter vijftig centimeter.

Op de minimale hoogte, vermeld in het eerste lid, kan een afwijking van maximaal vijftien centimeter...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT