Koninklijk besluit waarbij een maandelijkse statistiek van het toerisme en het hotelwezen voorgeschreven wordt, de 12 janvier 2015

Artikel 1. § 1. Er wordt een maandelijkse statistiek opgemaakt van al de personen die tijdelijk en tegen betaling buiten hun gewone verblijfplaats worden geherbergd, zoals in hotels, motels, pensions, herbergen, campings, vakantiecentra, vakantiedorpen, individuele huurvakantiewoningen, kuurinrichtingen, vakantiekolonies, jeugdherbergen, jeugdkampen en inrichtingen voor sociaal toerisme.

Worden eveneens in de statistiek opgenomen : al de personen die tijdelijk en tegen betaling worden geherbergd in inrichtingen die verblijfsaccommodatie verstrekken als nevenactiviteit of met het oog op een doelgericht verblijf zoals taalkampen, computerkampen, sportkampen, seminaries, conferenties, enzovoort.

§ 2. In deze statistiek worden niet geteld :

  1. studenten, voor zover het gaat om gewoon verblijf voor hun studies;

  2. leerlingen in internaten;

  3. werknemers die, wegens hun beroep, in een door hun werkgever ter beschikking gestelde accommodatie verblijven;

  4. personen die in ziekenhuizen, klinieken, kraaminrichtingen, asielen, sanatoria, strafinrichtingen en opvangcentra verblijven, evenals personen, andere dan toeristen, die in bezinningstehuizen overnachten.

    Art. 2. De als bijlagen bij dit besluit gevoegde inlichtingen worden verzameld om de statistiek op te maken.

    Art. 3. Tot het verstrekken van de statistische inlichtingen is gehouden al wie personen herbergt in een vergund, aangemeld, erkend, geautoriseerd logies op de wijze en onder de voorwaarden bij artikel 1 bepaald. In geval van verhuring van een vakantiewoning door bemiddeling van een tussenpersoon, is deze ertoe gehouden de statistische aangifte te doen.

    Art. 4. De statistiekplichtigen zijn er toe gehouden maandelijks de hun gevraagde inlichtingen te verstrekken. Ze kunnen hun aangifte doen hetzij op papier hetzij elektronisch. De vorm en de technische modaliteiten van de elektronische aangifte worden vooraf door de Algemene Directie Statistiek - Statistics Belgium bepaald.

    Art. 5. De behoorlijk ingevulde aangiften worden vóór de 5de van de maand na deze waarop de inlichtingen betrekking hebben aan de Algemene Directie Statistiek - Statistics Belgium bezorgd.

    Art. 6. De informatie die krachtens dit besluit wordt verzameld, mag later voor andere vormen van statistische of wetenschappelijke verwerking worden gebruikt.

    Art. 7. Overtreding van de bepalingen van dit besluit wordt opgespoord, vastgesteld, vervolgd en gestraft, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 19 tot 23 van de wet van 4...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT