Koninklijk besluit tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het vergoedingsstelsel toepasselijk op de militairen die dienstreizen volbrengen in het buitenland, de 20 décembre 2023

Artikel 1. In artikel 2 van het koninklijk besluit van 15 januari 1962 tot vaststelling van het vergoedingsstelsel toepasselijk op de militairen die dienstreizen volbrengen in het buitenland, vervangen bij het koninklijk besluit van 15 november 2020, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. de bepaling onder 3° wordt vervangen als volgt:

    "3° kind ten laste: elk kind jonger dan 25 jaar dat geen eigen beroepsinkomsten heeft en waarvan, overeenkomstig de bepalingen ter zake van het Burgerlijk Wetboek:

  2. de afstamming werd vastgesteld ten aanzien van de militair of zijn echtgenoot;

  3. de militair of zijn echtgenoot werd aangeduid als adoptieouder;

  4. de militair of zijn echtgenoot werd aangeduid als pleegouder;

  5. de militair of zijn echtgenoot werd aangeduid als voogd;";

  6. in de bepaling onder 4° worden de woorden "of in de deelstand "in vorming"" ingevoegd tussen de woorden ""in normale dienst"" en de woorden ", waarvan bij aanvang blijkt".

    Art. 2. Artikel 5, § 1, van hetzelfde besluit, vervangen bij het koninklijk besluit van 15 november 2020, wordt aangevuld met twee leden, luidende:

    "Evenwel kan de militair met vaste dienst, waarvan bij aanvang blijkt dat de duur van de dienstverplaatsing minstens vijf ononderbroken maanden zal bedragen, zonder achttien maanden te overschrijden, ervoor kiezen om niet te genieten van het vergoedingsstelsel van toepassing op militairen met vaste dienst zoals bedoeld in hoofdstuk II van dit besluit, maar om te genieten van het vergoedingsstelsel van toepassing op tijdelijke zendingen zoals bedoeld in hoofdstuk I van dit besluit. Deze keuze moet gemaakt worden voor de aanvang van de opdracht en is onherroepelijk.

    In afwijking van het derde lid, kan de directeur-generaal human resources, in bijzondere omstandigheden, op gemotiveerde aanvraag van de militair, toestaan dat betrokkene de voornoemde keuze wijzigt na de aanvang van de opdracht.".

    Art. 3. In artikel 12 van hetzelfde besluit, vervangen bij het koninklijk besluit van 15 november 2020, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    1. in het eerste lid worden de woorden ", met uitzondering van de tussenkomsten in de kosten voor representatie," ingevoegd tussen de woorden "maandelijks recht op een postvergoeding" en de woorden "bepaald overeenkomstig de toepasselijke bepalingen";

    2. het derde lid wordt vervangen als volgt:

    "Evenwel, genieten de officieren die een diplomatieke post bekleden van de vergoeding voor passieve representatie.".

    Art. 4. In...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT