Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 19 december 2001 houdende vaststelling van de statuten van de naamloze vennootschap van publiek recht met sociale doeleinden 'Paleis voor Schone Kunsten', de 12 décembre 2023

Artikel 1. In het opschrift van het koninklijk besluit van 19 december 2001 houdende vaststelling van de statuten van de naamloze vennootschap van publiek recht met sociale doeleinden "Paleis voor Schone Kunsten", worden de woorden "met sociale doeleinden" opgeheven.

Art. 2. In artikel 1 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. het opschrift wordt vervangen als volgt:

    "Kapitaal";

  2. in het dispositief wordt het woord "maatschappelijk" opgeheven.

    Art. 3. In artikel 3 van hetzelfde besluit wordt het tweede lid vervangen als volgt:

    "De oproepingen geschieden geldig schriftelijk, per brief, e-mail of elk ander elektronisch communicatiemiddel, met uitzondering van SMS-berichten.".

    Art. 4. In artikel 4 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  3. tussen het eerste en het tweede lid wordt het als volgt luidende lid ingevoegd:

    "Onverminderd het voorgaande, kunnen vergaderingen van de raad van bestuur geldig gehouden worden door tele- of videoconferentie of andere middelen van communicatie waarbij alle personen die deelnemen aan de vergadering elkaar kunnen horen. Dergelijke deelname staat dan gelijk aan een aanwezigheid in persoon op de vergadering.";

  4. in het vroegere tweede lid dat het derde lid wordt, wordt in de laatste zin het woord ", zal" ingevoegd tussen het woord "voorzit" en de woorden "een secretaris".

    Art. 5. In artikel 5 van hetzelfde besluit wordt de eerste zin vervangen als volgt:

    "Iedere bestuurder kan, hetzij schriftelijk, hetzij per e-mail of met een elektronische handtekening, volmacht geven aan een ander lid van de raad van bestuur om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen.".

    Art. 6. In artikel 7 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in het tweede lid worden de woorden "een consensus" en "directiecomité" respectievelijk vervangen door de woorden "eenparigheid" en "uitvoerend comité";

  6. het derde lid wordt vervangen als volgt:

    "Overeenkomstig artikel 7: 95 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van alle bestuurders. ".

    Art. 7. In artikel 8 van hetzelfde besluit worden de woorden "ingelast ineen speciaal register" vervangen door de woorden "ingelast in een speciaal register".

    Art. 8. In artikel 10 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  7. in het eerste lid worden de woorden "van de maand april een algemene...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT