Koninklijk besluit tot wijziging van het RPPol betreffende de herplaatsing in geval van niet-slagen in de functionele opleiding verbonden aan een gespecialiseerde betrekking binnen de directie van de speciale eenheden of binnen de directie van de luchtsteun, de 26 novembre 2023

Artikel 1. Artikel VI.II.88 RPPol, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 13 juni 2005, 12 januari 2010, 3 februari 2014, 20 april 2015, 9 november 2015 en 30 september 2020, wordt vervangen als volgt:

"Art. VI.II.88. § 1. De herplaatsing gebeurt steeds in, naar gelang van het geval, het operationeel kader of het administratief en logistiek kader van het korps waarvan het personeelslid op het ogenblik van de beslissing tot herplaatsing deel uitmaakt of, bij heropneming in de zin van titel III van deel IX, deel uitmaakte op de dag van zijn ambtsneerlegging.

§ 2. In afwijking van § 1 geschiedt de herplaatsing van het personeelslid bedoeld in artikel VI.II.85, 3°, slechts in het korps waartoe het behoorde voor zijn aanwijzing in de in artikel VI.II.85, 3°, bedoelde betrekking, indien het betrokken personeelslid en de betrokken korpschef of, naar gelang van het geval, de betrokken directeur-generaal daartoe in onderling akkoord beslissen. Bij gebrek aan onderling akkoord wordt het personeelslid herplaatst in het korps waartoe het behoort op het ogenblik van de beslissing tot herplaatsing.

In afwijking van § 1 en in afwijking van het eerste lid geschiedt de herplaatsing van het personeelslid bedoeld in artikel VI.II.85, 3°, en behorende tot de directie van de speciale eenheden of de directie van de luchtsteun in de betrekking die het bekleedde in het korps waartoe het behoorde voor het werd aangewezen voor de in artikel VI.II.85, 3°, bedoelde betrekking.

§ 3. In afwijking van § 1 kan de herplaatsing van een personeelslid bedoeld in artikel VI.II.85, 2°, en 9°, geschieden in een ander korps dan het korps waarvan het op het ogenblik van de beslissing tot herplaatsing deel uitmaakt. Dergelijke herplaatsing is enkel mogelijk mits het akkoord van de betrokken korpsen wordt bekomen. Dit akkoord wordt verleend door de commissaris-generaal voor wat de federale politie betreft of door de korpschef voor wat de lokale politie betreft.

§ 4. In afwijking van § 1, kan de herplaatsing van een personeelslid bedoeld in artikel VI.II.85, 2bis, op zijn vraag en mits het akkoord van de commissaris-generaal en de betrokken korpschef, geschieden in een korps van de lokale politie.".

Art. 2. In artikel VI.II.89, eerste lid, RPPol, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 9 november 2015, worden de woorden "en in artikel VI.II.88, § 2, tweede lid," ingevoegd tussen de woorden "de herplaatsing bedoeld in artikel VI.II.85, 9°, " en de woorden "gebeurt de herplaatsing...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT