Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 20 februari 2008 betreffende een maandelijkse enquête naar de industriële productie, de 18 avril 2023

Artikel 1. In artikel 3, 1°, van het koninklijk besluit van 20 februari 2008 betreffende een maandelijkse enquête naar de industriële productie worden de bepalingen onder e) en f) ingevoegd, luidende:

"e) het aandeel van de eigen productie (uitgedrukt als een percentage) van de leveringen van producten, wanneer dat aandeel wordt vermeld in de rubriek van de PRODCOM-lijst;

f) loonarbeid geleverd aan derden gevestigd in België, in waarde en in fysieke hoeveelheid wanneer die wordt vermeld in de PRODCOM-rubriek.".

Art. 2. Artikel 4 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Art. 4. De enquête is maandelijks voor de in artikel 3, 1°, a) tot d), en 2° bedoelde variabelen.

De enquête is jaarlijks voor de in artikel 3, 1°, e) en f), bedoelde variabelen.".

Art. 3. Artikel 7 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Art. 7. Voor de in artikel 3, 1°, a) tot d), en 2° bedoelde variabelen wordt de statistiek opgesteld aan de hand van een maandelijkse vragenlijst die deze variabelen bevat.

Voor de in artikel 3, 1°, e) en f), bedoelde variabelen wordt de statistiek opgesteld aan de hand van een jaarlijkse vragenlijst die deze variabelen bevat.".

Art. 4. In artikel 8 van hetzelfde besluit, worden de woorden "Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie" vervangen door de woorden "Algemene Directie Statistiek - Statistics Belgium".

Art. 5. Artikel 9 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Art. 9. De in artikel 7, lid 1, bedoelde maandelijkse vragenlijst wordt behoorlijk ingevuld aan de Algemene Directie Statistiek - Statistics Belgium teruggestuurd tegen de 15de van de maand volgend op de maand waarop de enquête betrekking heeft.

De in artikel 7, lid 2, bedoelde jaarlijkse vragenlijst wordt behoorlijk ingevuld aan de Algemene Directie Statistiek - Statistics Belgium teruggestuurd tegen de 15de maart van het jaar volgend op het jaar waarop de enquête betrekking heeft.".

Art. 6. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 januari 2023.

Art. 7. De minister bevoegd voor Economie is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 18 april 2023.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Economie,

P.-Y. DERMAGNE

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT