Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 23 mei 2018 betreffende de Hoge Raad van Financiën, de 13 mars 2023

Artikel 1. Artikel 1 van het koninklijk besluit van 23 mei 2018 betreffende de Hoge Raad van Financiën wordt aangevuld met het volgende 3° :

" 3° de Studiecommissie voor overheidsinvesteringen. ".

Art. 2. In artikel 5 van hetzelfde besluit worden aan lid 1 de woorden " noch van de Studiecommissie voor overheidsinvesteringen. " toegevoegd.

Art. 3. In hetzelfde besluit wordt een hoofdstuk IV/1 ingevoegd met de artikelen 19/1 tot en met 19/11, dat als volgt luidt:

" Hoofdstuk IV/1 - De Studiecommissie voor overheidsinvesteringen

Afeling 1. - Samenstelling van de Commissie

Art. 19/1. De Studiecommissie voor overheidsinvesteringen is samengesteld uit zeven leden en één voorzitter, door Ons op voordracht van de minister bevoegd voor Financiën benoemd.

De zeven leden bestaan uit:

  1. één lid op voordracht van het Federaal Planbureau;

  2. één lid op voordracht van de Nationale Bank van België.

  3. één lid op voordracht van de minister bevoegd voor Financiën;

  4. één lid op voordracht van de minister bevoegd voor Begroting;

  5. een lid op voordracht van de minister bevoegd voor Economie.

  6. een lid op voordracht van de minister bevoegd voor Klimaat.

  7. een lid op voordracht van de minister bevoegd voor Digitalisering.

De Voorzitter van de Commissie wordt door Ons benoemd, op voordracht van het Federaal Planbureau.

Van de acht leden van de Commissie behoort de helft tot de Franse taalrol en de andere helft tot de Nederlandse taalrol.

Het mandaat van de leden van de Commissie duurt vijf jaar. Het kan worden vernieuwd.

De gefedereerde entiteiten kunnen elk een vertegenwoordiger aanwijzen die de vergaderingen van de Commissie met raadgevende stem bijwoont.

Art. 19/2. De leden worden benoemd op basis van hun bijzondere deskundigheid op financieel, budgettair en economisch gebied.

Art. 19/3. De leden kunnen geen mandaten uitoefenen van lid van de Wetgevende Kamers, van lid van het Parlement van een gemeenschap of een gewest, van gedeputeerde, van burgemeester of van schepen of van OCMW-voorzitter. De leden mogen geen deel uitmaken van een kabinet van een lid van de federale Regering of van een lid van een regering van de gemeenschappen en de gewesten.

Afdeling 2. - De werking en de opdrachten van de Commissie

Art. 19/4. De voorzitter van de Commissie bepaalt de organisatie en het verloop van de werkzaamheden van de Commissie.

De Commissie werkt volledig autonoom: enkel de leden mogen de ontwerpverslagen en -adviezen bediscussiëren en goedkeuren. Een lid mag bij de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT