Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 november 2009 tot bepaling van de algemene deelnemingsvoorschriften aan de openbare loterijen en wedstrijden georganiseerd door de Nationale Loterij met behulp van de instrumenten van de informatiemaatschappij, de 22 février 2023

Artikel 1. In artikel 10/1, eerste lid, 1°, van het koninklijk besluit van 24 november 2009 tot bepaling van de algemene deelnemingsvoorschriften aan de openbare loterijen en wedstrijden georganiseerd door de Nationale Loterij met behulp van de instrumenten van de informatiemaatschappij, wordt het cijfer "300" vervangen door het cijfer "200".

Art. 2. Dit besluit treedt in werking op:

- 15 december 2022 voor nieuwe spelers die vanaf die datum een spelersrekening openen;

- de dag van publicatie in het Belgisch Staatsblad voor de bestaande spelers die een spelersrekening hebben en waarop het toegelaten maximumbedrag van 300 euro per periode van 168 uren van toepassing is, zowel voor de spelers die dit maximumbedrag nooit hebben aangepast, als voor de spelers die dit bedrag hebben aangepast naar boven of naar beneden en dit later terug hebben aangepast naar 300 euro.

De bestaande spelers die een spelersrekening hebben en die vóór de inwerkingtreding van onderhavig besluit zelf het toegelaten maximumbedrag van 300 euro per periode van 168 uren hebben aangepast naar een bedrag hoger dan 200 euro, of de bestaande spelers die een spelersrekening hebben en die vóór de inwerkingtreding van onderhavig besluit wekelijks bedragen hoger dan 200 euro stortten omdat ze voortdurend deelnemen aan opeenvolgende trekkingen, blijven dat gekozen bedrag behouden.

Art. 3. De minister bevoegd voor de Nationale Loterij is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 14 februari 2023.

FILIP

Van Koningswege :

De Vice-eersteminister en Minister van Financiën, belast met de Nationale Loterij,

V. VAN PETEGHEM

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT