Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden, de 17 juin 2022

Artikel 1. In het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden, wordt een artikel 4/16 ingelast, dat luidt als volgt:

" Art. 4 /16. § 1. Er wordt in 2022 een subsidie van maximaal 64.600k euro toegekend aan de NMBS om de uitzonderlijke impact in de loop van de eerste zes maanden van 2022 op de rekeningen van de openbare dienst te dekken van de stijging van de energieprijzen en de loonkosten.

§ 2. De betaling van de in lid 1 bedoelde subsidie is afhankelijk van de beschikbaarheid van de op de staatsbegroting aan te rekenen kredieten en van de voorlegging door de NMBS van bewijsstukken waaruit de materialiteit en het bedrag van de gemaakte extra kosten blijken. Deze bewijsstukken worden uiterlijk ten laatste op 10 december 2022 overgemaakt aan de bevoegde minister en aan de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Art. 2. In het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden, wordt een artikel 4/17 ingelast, dat luidt als volgt:

"Art. 4 /17. § 1. Er wordt in 2022 een subsidie van maximaal 17.400k euro toegekend aan Infrabel om de uitzonderlijke impact in de loop van de eerste zes maanden van 2022 op de rekeningen van de openbare dienst te dekken van de stijging van de energieprijzen en de loonkosten.

§ 2. De betaling van de in lid 1 bedoelde subsidie is afhankelijk van de beschikbaarheid van de op de staatsbegroting aan te rekenen kredieten en van de voorlegging door Infrabel van bewijsstukken waaruit de materialiteit en het bedrag van de gemaakte extra kosten blijken. Deze bewijsstukken worden uiterlijk ten laatste op 10 december 2022 overgemaakt aan de bevoegde minister en aan de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Art. 3. In het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden, de eerste bijlage is vervangen door de eerste bijlage gevoegd bij het huidige besluit.

Art. 4. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Art. 5. De Minister van Mobiliteit is belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGE.

Art. N.

( Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 28-09-2022, p. 70611 )

Handtekening

Gegeven te Brussel, 17 juni 2022.

FILIP

Van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT