Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 19 november 1998 betreffende de verloven en afwezigheden toegestaan aan de personeelsleden van de rijksbesturen betreffende de toekenning van een verlof voor opdracht aan de nationaal deskundigen die gedetacheerd zijn bij de diensten van het Europees Openbaar Ministerie, de 30 juillet 2022

Artikel 1. In artikel 103 van het koninklijk besluit van 19 november 1998 betreffende de verloven en afwezigheden toegestaan aan de personeelsleden van de rijkbesturen, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 10 juni 2002, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. het eerste lid wordt vervangen als volgt:

    "art. 103.- Met het oog op de toepassing van het besluit van de Europese Commissie van 12 november 2008 betreffende de regeling die van toepassing is op de nationale deskundigen die gedetacheerd zijn of een beroepsopleiding volgen bij de diensten van de Commissie en de toepassing van de beslissing van het College van het Europees Openbaar Ministerie van 20 oktober 2021 houdende regeling van toepassing op de nationale deskundigen die bij de diensten van het Europees Openbaar Ministerie zijn gedetacheerd, maakt de minister tot wiens bevoegdheid de buitenlandse betrekkingen behoren in het Belgisch Staatsblad een oproep bekend waarin duidelijk wordt uiteengezet welke bekwaamheid, geschiktheid en beroepservaring van de gegadigden gevergd worden alsook hoelang de opdracht duurt en onder welke voorwaarden die wordt uitgeoefend.".

  2. het vierde lid wordt vervangen als volgt:

    "De minister tot wiens bevoegdheid de buitenlandse zaken behoren legt de kandidatuur ter beslissing voor aan respectievelijk de Commissie van de Europese Gemeenschappen of het Europees Openbaar Ministerie.".

    Art. 2. In artikel 104, § 2, van hetzelfde besluit, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 22 april 2019, wordt de bepaling onder 1° vervangen als volgt:

    "1° wanneer de ambtenaar wordt aangewezen als nationale deskundige krachtens het besluit van de Europese Commissie van 12 november 2008 of krachtens de beslissing van het College van het Europees Openbaar Ministerie van 20 oktober 2021;".

    Art. 3. In artikel 105, § 1, van hetzelfde besluit, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 30 september 2021, wordt de bepaling onder 4° vervangen als volgt:

    "4° voor de opdrachten uitgeoefend door de ambtenaar die als nationaal deskundige is aangewezen krachtens het besluit van de Europese Commissie van 12 november 2008 of krachtens de beslissing van het College van het Europees Openbaar Ministerie van 20 oktober 2021;".

    Art. 4. In artikel 111 van hetzelfde besluit, laatstelijk gewijzigd bij het koninklijk besluit van 10 juni 2002, worden de woorden ", bij beslissing van het Europees Openbaar Ministerie" ingevoegd tussen de woorden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT