Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 28 juni 2015 betreffende de belasting van energieproducten en elektriciteit, de 27 décembre 2021

Artikel 1. In het koninklijk besluit van 28 juni 2015 betreffende de belasting van energieproducten en elektriciteit wordt het opschrift van Hoofdstuk VI vervangen als volgt:

"Hoofdstuk VI - Aardgas en elektriciteit".

Art. 2. In het koninklijk besluit van 28 juni 2015 betreffende de belasting van energieproducten en elektriciteit wordt een nieuw artikel 18/1 ingevoegd, luidende:

"Art. 18/1. § 1. De bijzondere accijns, zoals vastgesteld in artikel 419, i) en k) van de wet, wordt berekend volgens een degressief tarief per verbruiksschijf, berekend op jaarbasis. De berekeningen gelden per verbruikslocatie.

§ 2. Het begrip "verbruikslocatie" met betrekking tot aardgas wordt als volgt gedefinieerd:

"verbruiksinstallaties op een topografisch geïdentificeerde plaats, waarvan het aardgas dat dient voor hun bevoorrading wordt afgenomen van een aardgastransmissienet, en/of van een distributienet en/of van een directe leiding door eenzelfde netgebruiker".

§ 3. Het begrip "verbruikslocatie" met betrekking tot elektriciteit wordt als volgt gedefinieerd :

"verbruiksinstallaties gelegen op een topografisch geïdentificeerde plaats waarvan elektriciteit wordt afgenomen van het net door eenzelfde transmissie- of distributienetgebruiker. Eenzelfde spoorwegnet of stedelijk spoorwegnet, zelfs indien er meerdere voedingspunten zijn, wordt beschouwd als één enkele verbruikslocatie".

§ 4. Indien, met betrekking tot elektriciteit, de eindafnemer op één verbruikslocatie verschillende afnamepunten op het transmissie- of distributienet heeft, dan maakt de eindafnemer aan zijn distributeur de vereiste informatie vervat in de verklaring in bijlage VII over.

De verschillende afnamepunten worden dan als één verbruikslocatie beschouwd.

Bij gebrek aan deze verklaring wordt elk afnamepunt als een aparte verbruikslocatie beschouwd.

§ 5. Indien de distributeur levert via een aansluiting op het transmissie- of distributienet (elektriciteit) of via een aansluiting op het aardgastransmissienet, het distributienet of op een directe leiding (aardgas) dan maakt hij gebruik van de verbruiksgegevens zoals deze hem door de betrokken beheerder van het betrokken elektriciteits- of aardgasnet zijn overgemaakt conform de toepasselijke wetgevingen en reglementen.

§ 6. Indien de afrekening, opgesteld door de distributeur overeenkomstig artikel 424, § 1 van de wet, betrekking heeft op een verbruik (doorlopende levering) van elektriciteit of aardgas voor een periode korter of langer dan een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT