Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden, de 7 décembre 2021

Artikel 1. In het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden wordt een artikel 4/9 ingevoegd als volgt :

"Art. 4/9. § 1. Onder voorbehoud van de bepalingen van § 2, een aanvullende uitzonderlijke subsidie van 2.109 k€ wordt gestort aan Infrabel ten laatste op 31 december 2021 als financiering voor het jaar 2021 van acties rond het verminderen van pesticidegebruik, van acties voor het ecologische beheer van de spoorbermen en voor studies voor het ecologische beheer van de spoorbermen en over de circulaire economie om een visie uit te werken voor de toekomst.

§ 2. De voorziene subsidie in paragraaf 1 wordt slechts gestort aan Infrabel op voorwaarde van een akkoord van het Parlement over de ter beschikking stelling van de noodzakelijke middelen ten laste van de algemene uitgavenbegroting voor de "Bijdrage voor het onderhoud, het beheer en de exploitatie van de spoorweginfrastructuur ten voordele van Infrabel".

§ 3. Infrabel maakt aan de bevoegde Minister en aan de FOD Mobiliteit en Vervoer een gedetailleerde verantwoording over van het gebruik van de voorziene subsidie in paragraaf 1 ten laatste een maand na de afsluiting van de rekeningen 2021. Het gedeelte van deze subsidie waarvan het gebruik niet zal worden verantwoord wordt gecompenseerd door de Staat door een vergelijkbare vermindering van het overblijvende saldo van de exploitatiesubsidie van Infrabel om te storten voor het betrokken jaar en als het saldo onvoldoende is, door een vermindering van de exploitatiesubsidie van het volgende jaar vanaf dit mogelijk is om zo het totaal te compenseren bedrag te bereiken."

Art. 2. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Art. 3. De Minister van Mobiliteit is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 7 december 2021.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Mobiliteit,

G...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT