Koninklijk besluit tot wijziging van de bijlage III van het KB/WIB 92 op het stuk van de vermindering voor overwerk, de 19 décembre 2021

Artikel 1. In nummer 2.2., A, van de bijlage III van het KB/WIB 92, vervangen bij het koninklijk besluit van 9 december 2021, wordt in de bepaling onder d) tussen het derde en het vierde lid, dat het vijfde lid wordt, een lid ingevoegd, luidende:

"Het in het tweede lid bepaalde maximum van 130 uren overwerk wordt eveneens opgetrokken tot 180 uren voor alle in het eerste lid beoogde werknemers voor zover dat die bijkomende uren overwerk worden gepresteerd in de periode van 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2023.".

Art. 2. In nummer 2.3. van de bijlage III van het KB/WIB 92, vervangen bij het koninklijk besluit van 9 december 2021, wordt in de bepaling onder d) tussen het derde en het vierde lid, dat het vijfde lid wordt, een lid ingevoegd, luidende:

"Het in het tweede lid bepaalde maximum van 130 uren overwerk wordt eveneens opgetrokken tot 180 uren voor alle in het eerste lid beoogde werknemers voor zover dat die bijkomende uren overwerk worden gepresteerd in de periode van in de periode van 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2023.".

Art. 3. Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2022 en is van toepassing op de bezoldigingen die vanaf diezelfde datum worden betaald of toegekend.

Art. 4. De minister bevoegd voor Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 19 december 2021.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Financiën,

V. VAN PETEGHEM

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, artikel 275, § 1;

Gelet op het KB/WIB 92;

Gelet op het advies van de inspecteur van Financiën, gegeven op 9 december 2021;

Gelet op de akkoordbevinding van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT