Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 oktober 2004 betreffende de organisatie, de samenstelling en de werkwijze van de Raad van het Begrotingsfonds voor de grondstoffen en de producten, de 7 novembre 2021

Artikel 1. Artikel 2 van het koninklijk besluit van 18 oktober 2004 betreffende de organisatie, de samenstelling en de werkwijze van de Raad van het Begrotingsfonds voor de grondstoffen en de producten, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 21 mei 2013, wordt vervangen als volgt :

" Art.2. De Raad wordt opgericht bij het Directoraat Generaal (hierna DG) Dier, Plant en Voeding - Dienst Gewasbeschermingsmiddelen en Meststoffen van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. ".

Art. 2. Artikel 3 van hetzelfde besluit, vervangen bij het koninklijk besluit van 21 mei 2013, wordt vervangen als volgt:

" Art. 3. De Raad bestaat uit drieëntwintig leden en is als volgt samengesteld:

  1. tien ambtenaren van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu:

    1. de directeur-generaal van het DG Dier, Plant en Voeding;

    2. zes ambtenaren van het DG Dier, Plant en Voeding, waarvan vier van de Dienst Gewasbeschermingsmiddelen en Meststoffen, één van de Dienst Voedingsmiddelen, Dierenvoeders en andere consumptieproducten en één van de Dienst Inspectie Consumptieproducten;

    3. drie ambtenaren van het DG Leefmilieu, waarvan twee van de Afdeling Productbeleid en Chemische Stoffen en een van de Dienst CITES;

  2. een ambtenaar van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (hierna FAVV);

  3. een afgevaardigde van de minister bevoegd voor Begroting;

  4. twee vertegenwoordigers van PHYTOFAR vzw;

  5. een vertegenwoordiger van ESSENSCIA vzw;

  6. een vertegenwoordiger van BE-SUP vzw;

  7. een vertegenwoordiger van BACHI vzw;

  8. een vertegenwoordiger van DETIC vzw;

  9. een vertegenwoordiger van BIOPLUS vzw;

  10. een vertegenwoordiger van PROBOIS vzw;

  11. twee vertegenwoordigers van de landbouwsector;

  12. één vertegenwoordiger van het geheel van de verenigingen waarvan de leden de retributies verschuldigd zijn zoals bedoeld in artikel 13, § 1, van het koninklijk besluit van 13 november 2011 tot vaststelling van de retributies en bijdragen verschuldigd aan het Begrotingsfonds voor de grondstoffen en de producten. ".

    Art. 3. Artikel 4 van hetzelfde besluit, vervangen bij het koninklijk besluit van 21 mei 2013, wordt vervangen als volgt:

    " Art. 4. De leden bedoeld bij artikel 3, 1°, c) en hun plaatsvervangers worden voorgedragen door de Minister bevoegd voor Leefmilieu.

    Het lid bedoeld bij artikel 3, 2° en zijn plaatsvervanger worden voorgedragen door de gedelegeerd bestuurder van het FAVV.

    ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT