Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 december 2016 tot regeling van de samenstelling, de werking en de zetel van het Nationaal College voor Socialeverzekeringsgeneeskunde inzake arbeidsongeschiktheid, de 27 mai 2021

Artikel 1. Artikel 9 van het koninklijk besluit van 18 december 2016 tot regeling van de samenstelling, de werking en de zetel van het Nationaal College voor Socialeverzekeringsgeneeskunde inzake arbeidsongeschiktheid wordt vervangen als volgt :

"Art. 9. De leden van het College, met uitzondering van de leden bedoeld in artikel 2, 1° tot 6°, en de experts op wiens samenwerking een beroep wordt gedaan, kunnen aanspraak maken op de terugbetaling van de reiskosten volgens de voorwaarden vastgesteld bij het koninklijk besluit van 18 januari 1965 houdende algemene regeling inzake reiskosten voor ambtenaren van niveau A.

De voorzitter en de ondervoorzitter van het College kunnen aanspraak maken op de terugbetaling van de reiskosten overeenkomstig de bepalingen van het koninklijk besluit van 13 juli 2017 tot vaststelling van de toelagen en vergoedingen van de personeelsleden van het federaal openbaar ambt.

In afwijking van het voorgaande lid kunnen de voorzitter en de ondervoorzitter van het College, wanneer zij geen deel uitmaken van het personeel van het federaal openbaar ambt, aanspraak maken op de terugbetaling van de reiskosten onder de voorwaarden die zijn vastgesteld bij het voornoemde koninklijk besluit van 18 januari 1965 voor ambtenaren van niveau A."

Art. 2. Artikel 10 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Art. 10. § 1. De voorzitter en de ondervoorzitter van het College kunnen aanspraak maken op een presentiegeld van 150 euro per halve dag plenaire vergadering, van het bureau of van een commissie.

§ 2. Onder halve vergaderdag wordt een prestatie van minimum drie uur begrepen.

§ 3. De voorzitter en de ondervoorzitter van het College genieten van een presentiegeld gelijk aan het presentiegeld bedoeld in paragraaf 1 wanneer ze, buiten de vergaderingen van het bureau, van het College of van een commissie, prestaties van minimum drie uur kunnen verantwoorden die vallen onder deze opdrachten, met akkoord van de minister bevoegd voor Sociale Zaken.

§ 4. Per kalenderjaar wordt het presentiegeld toegekend voor een maximum van 30 halve dagen."

Art. 3. Artikel 14 van hetzelfde besluit, vervangen door het koninklijk besluit van 9 februari 2020, wordt vervangen als volgt:

"Art. 14. Het College is opgericht tot 31 december 2023."

Art. 4. In artikel 16 van hetzelfde besluit, vervangen door het koninklijk besluit van 9 februari 2020, worden de woorden "Na het afloop van de periode van vier jaar bedoeld in artikel 14," vervangen door de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT