Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 februari 2005 tot vaststelling van de verplichte bijdragen verschuldigd aan het Begrotingsfonds voor de gezondheid en de kwaliteit van de dieren en de dierlijke producten, sector zuivel, de 11 mai 2021

Artikel 1. In artikel 3 van het koninklijk besluit van 18 februari 2005 tot vaststelling van de verplichte bijdragen verschuldigd aan het Begrotingsfonds voor de gezondheid en de kwaliteit van de dieren en de dierlijke producten, sector zuivel, wordt paragraaf 4 vervangen als volgt:

" § 4. Wanneer de koper de verklaring met de hoeveelheden melk niet binnen de termijn vermeld in paragraaf 2 overmaakt, wordt het bedrag van de verschuldigde verplichte bijdrage verhoogd met 20%."

Art. 2. Artikel 5 van hetzelfde besluit, vervangen bij het koninklijk besluit van 17 mei 2019 wordt vervangen als volgt:

"Art. 5. Indien een koper het bedrag van de verplichte bijdragen, de interesten en 25 euro voor de administratieve kosten na een eerste aanmaning niet betaalt, wordt het bedrag van de verschuldigde verplichte bijdrage verhoogd met 20% en vermeerderd met 25 euro administratieve kosten.

De aanmaningen en verzoeken tot het betalen van deze bedragen worden door de FOD VVVL aan de koper verzonden bij aangetekend schrijven, respectievelijk minstens zestig dagen en negentig dagen na de datum van verzending van het aanslagbiljet."

Art. 3. Dit besluit treedt in werking op de tiende dag na de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad.

Het is van toepassing op de bijdragen die verschuldigd zijn bij het verstrijken van de termijn bedoeld in artikel 3, § 2, van het koninklijk besluit van 18 februari 2005 tot vaststelling van de verplichte bijdragen verschuldigd aan het Begrotingsfonds voor de gezondheid en de kwaliteit van de dieren en de dierlijke producten, sector zuivel, vanaf de datum van inwerkingtreding van dit besluit.

Art. 4. De minister bevoegd voor Landbouw is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Brussel, 11 mei 2021.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Landbouw,

D. CLARINVAL

Aanhef

FILIP, Koning der...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT