Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 juli 2012 tot bepaling van de algemene deelnemingsvoorschriften aan de openbare instantloterijen georganiseerd door de Nationale Loterij met behulp van de instrumenten van de informatiemaatschappij, de 19 décembre 2018

Artikel 1. Het koninklijk besluit van 10 juli 2012 tot bepaling van de algemene deelnemingsvoorschriften aan de openbare instantloterijen georganiseerd door de Nationale Loterij met behulp van de instrumenten van de informatiemaatschappij wordt onderverdeeld in vier hoofdstukken, met de volgende opschriften:

  1. "Hoofdstuk 1. - Algemene bepalingen" met de bestaande artikelen 1 tot en met 3;

  2. "Hoofdstuk 2. - Instantspelen op afstand" met de bestaande artikelen 4 tot en met 19;

  3. "Hoofdstuk 3. - Trekkingsspelen op afstand" met de artikelen 19/1 tot en met 19/9, ingevoegd bij het huidige besluit;

  4. "Hoofdstuk 4. - Slotbepalingen" met de bestaande artikelen 20 tot en met 23.

    Art. 2. In artikel 1 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. de bepaling onder 1° wordt aangevuld met de volgende zin:

    " De eventuele toekenning van een lot en het bedrag ervan worden geheel bij toeval elektronisch bepaald door het informaticasysteem van de Nationale Loterij op het ogenblik van aankoop van het instantspel op afstand; "

  6. het artikel wordt aangevuld met de bepaling onder 5°, luidende:

    "5° trekkingsspelen op afstand: de openbare loterijen georganiseerd door de Nationale Loterij waaraan enkel kan worden deelgenomen met behulp van de instrumenten van de informatiemaatschappij en waarvan de resultaten enkel op basis van toeval worden bepaald door middel van een elektronische trekking uit meerdere elementen of een combinatie van elementen, zoals bepaald in artikel 19/1, nadat de speler één of meerdere van voormelde elementen heeft gekozen of heeft laten kiezen."

    Art. 3. In artikel 2 van hetzelfde besluit worden de woorden "en trekkingsspelen" ingevoegd tussen het woord "instantspellen" en de woorden "op afstand".

    Art. 4. In artikel 3 van hetzelfde besluit worden de woorden "en trekkingsspel" ingevoegd tussen de woorden "elk instantspel" en de woorden "op afstand".

    Art. 5. Artikel 14, eerste lid, van hetzelfde besluit wordt aangevuld met de volgende zin:

    "Het scenario van het spelmechanisme dat de speler na de aankoop van het virtuele biljet ziet, is enkel een virtuele weergave van die eventuele toekenning van een lot."

    Art. 6. In hetzelfde besluit worden de artikelen 19/1 tot en met 19/9 ingevoegd, luidende:

    "Art. 19/1. De deelneming aan een trekkingsspel op afstand bestaat erin de uitslag te voorspellen van een elektronische trekking uit meerdere elementen of een combinatie van elementen, zoals cijfers, symbolen, letters, woorden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT