Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 april 1975 tot herinrichting van de Gerechtelijk-geneeskundige dienst, de 14 décembre 2018

Artikel 1. Artikel 1, tweede lid, van het koninklijk besluit van 11 april 1975 tot herinrichting van de Gerechtelijk-geneeskundige dienst, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 7 oktober 2013, wordt aangevuld als volgt:

"De directeur generaal van het Bestuur van de medische expertise of zijn afgevaardigde vertegenwoordigen deze Dienst bij de representatieve verenigingen zoals bedoeld in artikel 6, tweede lid, derde punt.".

Art. 2. In artikel 2 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 7 oktober 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. het eerste lid wordt vervangen als volgt:

    "De expertises uitgevoerd door de artsen-experts in eerste aanleg en door de medische kamers van beroep, geven aanleiding tot een omstandig medisch advies, of tot gedetailleerde medische conclusies ten aanzien van de slachtoffers die vallen onder de toepassing van het Koninklijk Besluit van 30 maart 2001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten, dat, naargelang het geval, één of meer van de hierna opgesomde punten behandelt:"

  2. in de bepaling onder 1°, c) worden de woorden "de invaliditeitsgraad" vervangen door de woorden "de invaliditeits- of ongeschiktheidsgraad",

  3. in de bepaling onder 1°, d), worden de woorden "de duur van de invaliditeit" aangevuld met de woorden "of ongeschiktheid".

    Art. 3. In de artikelen 3, 5, 15, 16, 18, 19 en 22 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 7 oktober 2013, wordt het woord "geneeshe(e)r(en)" vervangen door het woord "arts(en)".

    Art. 4. Artikel 3 van hetzelfde koninklijk besluit gewijzigd door het koninklijk besluit van 7 oktober 2013, wordt vervangen als volgt:

    "Art. 3. De Gerechtelijk-geneeskundige Dienst bestaat uit:

  4. een voorzitter;

  5. artsen-experten;

  6. medische kamers van beroep;

  7. een College van gerechtelijk-geneeskundige rechtspraak;

  8. eigen personeel opgedeeld in:

    1. een administratieve afdeling samengesteld uit ambtenaren van het Bestuur van de medische expertise,

    2. een medische afdeling samengesteld uit artsen van de dienst Medische Kwaliteit van het Bestuur van de medische expertise.".

    Art. 5. Artikel 4 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 7 oktober 2013, wordt vervangen als volgt:

    "Art. 4. De voorzitter van de Gerechtelijk-geneeskundige dienst wordt jaarlijks aangeduid door de voorzitter van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu, op voorstel van de directeur generaal van het Bestuur van de medische expertise onder de geneesheren die minstens tien jaren praktijk tellen en doen blijken van een bijzondere bevoegdheid inzake gerechtelijk-geneeskundige expertises. Beide partijen kunnen een einde stellen aan de overeenkomst, onder voorbehoud van een voorafgaande kennisgeving van drie maanden aan de andere partij per aangetekend schrijven.

    De voorzitter waakt over de medische kwaliteit van de Gerechtelijk-geneeskundige dienst en over de naleving van de gerechtelijk-geneeskundige rechtspraak die eigen is aan de Dienst, en zit het College van gerechtelijk-geneeskundige rechtspraak voor.

    De vergoeding van de functie van voorzitter van de Gerechtelijk-geneeskundige Dienst komt overeen met de prijs van de verstrekking voor een lid van het College voor gerechtelijk-geneeskundige rechtspraak, aangegeven in artikel 7 van het Koninklijk besluit van 23 december 1975 tot vaststelling van de honoraria en de prijzen voor de geneeskundige verstrekkingen uitgevoerd op verzoek van de Administratieve Gezondheidsdienst of van de Gerechtelijk-geneeskundige dienst en van de diverse vergoedingen uitgekeerd ter...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT