Koninklijk besluit tot wijziging van verschillende besluiten in het raam van de rechtspositie van de beveiligingsassistenten van politie en de beveiligingsagenten van politie, de 4 mars 2018

HOOFDSTUK 1. - Wijzigingen van het koninklijk besluit van 30 maart 2001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten

Artikel 1. In artikel I.I.1, 24°, RPPol, worden de woorden "één van de vier kaders" vervangen door de woorden "één van de kaders".

Art. 2. Titel II van deel I, RPPol, wordt aangevuld met de artikelen I.II.2 en I.II.3, luidende :

"Art. I.II.2. Tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald, zijn de bepalingen van dit besluit die van toepassing zijn op de agenten van politie eveneens van toepassing op de beveiligingsagenten van politie.

Art. I.II.3. Tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald, zijn de bepalingen van dit besluit die van toepassing zijn op de inspecteurs van politie eveneens van toepassing op de beveiligingsassistenten van politie.".

Art. 3. In artikel II.II.7, tweede lid, RPPol, vervangen door het koninklijk besluit van 11 februari 2013, worden de woorden "of uit het kader van beveiligingsassistenten van politie of uit het kader van beveiligingsagenten van politie" ingevoegd tussen de woorden "agenten van politie" en de woorden "in het raam".

Art. 4. In afdeling 2 van hoofdstuk I van titel II van deel II, RPPol, worden de artikelen II.II.7bis en II.II.8bis ingevoegd, luidende :

"Art. II.II.7bis. De graad van beveiligingsassistent van politie bevat de loonschalen BASP1, BASP2, BASP3 en BASP4.

Art. II.II.8bis. De graad van beveiligingsagent van politie bevat de loonschalen HAU1, HAU2 en HAU3.

De aspirant-beveiligingsagent van politie geniet de loonschaal HAU1.".

Art. 5. In artikel IV.I.3, eerste lid, RPPol, in de Franse tekst, wordt het woord "de" ingevoegd tussen de woorden "Sans préjudice" en de woorden "l'article 98".

Art. 6. In artikel IV.II.47 RPPol, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het eerste lid, worden de woorden "aspirant-hulpagent van politie" vervangen door de woorden "aspirant-beveiligingsassistent van politie, aspirant-agent van politie, aspirant-beveiligingsagent van politie";

  2. in het tweede lid, wordt het woord "hulpagent" vervangen door het woord "agent".

    Art. 7. Artikel VI.II.2 RPPol wordt aangevuld met een derde en een vierde lid, luidende :

    "De eerste aanwijzing van een beveiligingsagent van politie geschiedt steeds in een betrekking van het kader van beveiligingsagenten van politie.

    De eerste aanwijzing van een beveiligingsassistent van politie geschiedt steeds in een betrekking van het kader van beveiligingsassistenten van politie.".

    Art. 8. In het opschrift van onderafdeling 2 van afdeling 1 van hoofdstuk I van titel II van deel VI, RPPol, worden de woorden "het kader van beveiligingassistenten van politie, het kader van beveiligingsagenten van politie," ingevoegd tussen de woorden "eerste aanwijzing binnen" en de woorden "het kader van agenten van politie".

    Art. 9. In artikel VI.II.4sexies RPPol, worden de woorden "aspirant-beveiligingsagenten van politie, aspirant-beveiligingsassistenten van politie, de" ingevoegd tussen het woord "De" en de woorden "aspiranten-agent van politie.".

    Art. 10. Artikel VI.II.77, 1°, RPPol, vervangen door het koninklijk besluit van 24 oktober 2003 en gewijzigd bij het koninklijk besluit van 23 maart 2007, wordt aangevuld met een zin, luidende :

    "Dit is evenwel niet van toepassing op de beveiligingsassistenten van politie en op de beveiligingsagenten van politie.".

    Art. 11. Artikel VII.II.9 RPPol, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 3 februari 2004, wordt vervangen als volgt :

    "Art. VII.II.9. Een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT