Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 23 augustus 2014 betreffende het administratief statuut van het ambulancepersoneel van de hulpverleningszones dat geen brandweerman is, de 26 janvier 2018

Artikel 1. Artikel 4, § 3, van het koninklijk besluit van 23 augustus 2014 betreffende het administratief statuut van het ambulancepersoneel van de hulpverleningszones dat geen brandweerman is, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. het woord "vier" wordt vervangen door het woord "vijf";

  2. de bepaling wordt aangevuld als volgt :

    "- deelname aan het bevorderingsexamen."

    Art. 2. In artikel 6 van hetzelfde besluit worden de woorden "of door professionalisering" vervangen door de woorden ", door professionalisering of door overgang bedoeld in het koninklijk besluit van 26 januari 2018 betreffende de overgang van het operationeel personeel van de hulpverleningszones van het brandweerpersoneel naar het ambulancepersoneel en vice versa".

    Art. 3. Artikel 9 van hetzelfde besluit, wordt aangevuld met een vijfde lid, luidende :

    "Ingeval van gelijke graadanciënniteit wordt het gezag uitgeoefend door het personeelslid met de grootste dienstanciënniteit."

    Art. 4. In boek 1 van hetzelfde besluit wordt een artikel 9/1 ingevoegd, luidend als volgt :

    "Art. 9/1. Voor de toepassing van artikelen 13, § 2, eerste en tweede lid, en 32, § 2, eerste en tweede lid moet onder zesenzeventig prestatieuren begrepen worden tien keer de duur gelijk aan een vijfde van de arbeidsregeling per week."

    Art. 5. In artikel 10, § 2, van hetzelfde besluit, gewijzigd door het koninklijk besluit van 9 mei 2016, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. in het tweede lid wordt "twintig" vervangen door "dertig";

  4. het vierde lid wordt vervangen als volgt :

    "De oproep tot de kandidaten vermeldt de te vervullen voorwaarden en de datum waarop ze vervuld moeten worden, de opgelegde proef of proeven en de inhoud ervan, de uiterste datum voor de kandidaatstelling evenals de praktische modaliteiten voor de indiening ervan, de reserve, de eventuele woonplaats- of beschikbaarheidsverplichting voor de vrijwillige personeelsleden, een verwijzing naar de functiebeschrijving van de vacante betrekking en of het om een onmiddellijke vacature en/of om de aanleg van een wervingsreserve gaat.".

    Art. 6. In artikel 11 van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  5. paragraaf 1, 7° wordt opgeheven;

  6. in paragraaf 2 wordt het eerste lid vervangen als volgt : "De aanwerving is onderworpen aan het slagen in een vergelijkend examen, georganiseerd door de raad.";

  7. in paragraaf 2 wordt het tweede lid vervangen als volgt : "Het vergelijkend examen bestaat uit één of meerdere proeven, waaronder een mondeling interview, bedoeld om de motivatie, de inzetbaarheid en de overeenstemming van de kandidaat met de functiebeschrijving en de zone te testen. De proeven kunnen eliminerend zijn.";

  8. in het derde lid worden de woorden "de bijkomende proef" vervangen door de woorden "de één of meerdere proeven".

    Art. 7. In artikel 12, gewijzigd door het koninklijk besluit van 9 mei 2016, van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  9. in het eerste lid worden de woorden "die een eliminerend medisch onderzoek zoals bedoeld in artikel I.4-26 van de Codex over het welzijn op het werk ondergaan hebben," ingevoegd tussen de woorden "uit de reserve" en de woorden "worden";

  10. in het zevende lid wordt het woord "hiërarchische" vervangen door het woord "functionele";

  11. in het achtste lid worden de woorden "of de operaties leidt, in functie van zijn graad" ingevoegd tussen de woorden "aan de operaties" en de woorden "voor zover".

    Art. 8. In artikel 13, § 2, eerste en tweede lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden "tien werkdagen" vervangen door de woorden "zesenzeventig prestatie-uren".

    Art. 9. In artikel 15, tweede lid van hetzelfde besluit worden de woorden "of de operaties leidt, in functie van zijn graad" ingevoegd tussen de woorden "aan de operaties" en de woorden "voor zover".

    Art. 10. In artikel 16 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  12. het tweede lid, 2° wordt aangevuld met de woorden "of bij gebreke hieraan, een functionele meerdere;";

  13. in het zesde lid worden de woorden "bij geheime stemming en" opgeheven.

    Art. 11. In de artikelen 22, derde lid en 38, vierde lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "neemt de commissie een beslissing of formuleert ze een voorstel" vervangen door de woorden "geeft de commissie haar advies".

    Art. 12. In artikel 24, eerste lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "de leden van de zone" vervangen door de woorden "de personeelsleden van de zone".

    Art. 13. In artikel 27 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  14. in paragraaf 1 worden de tweede en derde zin vervangen als volgt :

    "De oproep tot de kandidaten vermeldt de te vervullen voorwaarden en de datum waarop ze vervuld moeten worden, de opgelegde proef of proeven en de inhoud ervan, de uiterste datum voor de kandidaatstelling evenals de praktische modaliteiten voor de indiening ervan, de reserve, de eventuele woonplaats- of beschikbaarheidsverplichting voor de vrijwillige personeelsleden, een verwijzing naar de functiebeschrijving van de vacante betrekking en of het om een onmiddellijke vacature en/of om de aanleg van een bevorderingsreserve gaat. De uiterste datum voor de kandidaatstelling kan niet minder zijn dan dertig dagen vanaf de dag van bekendmaking van de vacante betrekking op de website van de zone.";

  15. paragraaf 3 wordt opgeheven.

    Art. 14. In artikel 29, van hetzelfde besluit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT