Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 19 april 2014 houdende bezoldigingsregeling van het operationeel personeel van de hulpverleningszones, de 26 janvier 2018

Artikel 1. In artikel 7, vierde lid, van het koninklijk besluit van 19 april 2014 houdende bezoldigingsregeling van het operationeel personeel van de hulpverleningszones, worden de woorden ", M0-0 van stagiair-sergeant door aanwerving" ingevoegd tussen de woorden "B0-0 van stagiair-brandweerman door aanwerving" en de woorden "en O2-0 van stagiair-kapitein door aanwerving".

Art. 2. In artikel 9 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het tweede lid worden de woorden "vanuit de onmiddellijk lagere graad" ingevoegd tussen de woorden "majoor of kolonel," en de woorden "geniet het beroepspersoneelslid";

  2. na het tweede lid wordt een nieuw lid ingevoegd, luidende : "Bij een hiërarchische bevordering naar een graad die niet de onmiddellijk hogere graad is, geniet het personeelslid de weddenschaal die hij genoten zou hebben overeenkomstig de vorige leden in geval van opeenvolgende hiërarchische bevorderingen."

    Art. 3. In de artikelen 12 tot 19 van hetzelfde besluit, wordt punt 2° telkens vervangen als volgt : "2° Minstens de vermelding `voldoende' gekregen hebben bij de laatste evaluatie;".

    Art. 4. In artikel 24, § 1, van hetzelfde besluit, worden de woorden "de vermelding "onvoldoende" vervangen door de woorden "de vermelding `te verbeteren' of de vermelding `onvoldoende'".

    Art. 5. In artikel 25, eerste lid, van hetzelfde besluit, worden de woorden "bedoeld in hoofdstuk 3 van boek 9, titel 1, van het koninklijk besluit van 19 april 2014 tot bepaling van het administratief statuut van het operationeel personeel van de hulpverleningszones." opgeheven.

    Art. 6. Artikel 27 van hetzelfde besluit wordt opgeheven.

    Art. 7. In boek 2 van hetzelfde besluit, wordt de titel van Titel 8 vervangen als volgt :

    "TITEL 8. - Specialisatietoelage"

    Art. 8. Artikel 31 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

    "Art. 31. § 1. De zone kent een specialisatietoelage toe aan het beroepspersoneelslid onder de voorwaarden bepaald in paragraaf 2 tot 4.

    § 2. De toelage mag enkel toegekend worden voor de door de minister erkende getuigschriften bedoeld in artikel 10, § 1, 2° van het koninklijk besluit van 18 november 2015 betreffende de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten en tot wijziging van diverse koninklijk besluiten.

    Op basis van de in artikel 5 van de wet van 15 mei 2007 bedoelde risicoanalyse stelt de raad een lijst op van de door de minister erkende getuigschriften die aanleiding geven tot de toekenning van de specialisatietoelage.

    § 3. Het getuigschrift dat aanleiding geeft tot de toekenning van een toelage, moet onmiddellijk nuttig zijn voor de uitoefening van de functie.

    De toelage is verbonden aan de spilindex 138,01 en varieert overeenkomstig de bepalingen van de wet van 1 maart 1977 houdende inrichting van een stelsel waarbij sommige uitgaven in de overheidssector aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van het Rijk worden gekoppeld.

    De toelage wordt maandelijks betaald na vervallen termijn, naar rato van de werkelijk gepresteerde periodes

    § 4. De minister bepaalt een lijst A en een lijst B waarin per graad de erkende getuigschriften opgenomen worden.

    De inschrijving op lijst A kan aanleiding geven tot een maximale jaarlijkse toelage van 500 euro.

    De inschrijving op lijst B kan aanleiding geven tot een maximale jaarlijkse toelage van 1.000 euro.

    De raad bepaalt het bedrag van de toelage.

    Het totaalbedrag dat toegekend wordt, mag niet meer dan 1000 euro per kalenderjaar bedragen, ongeacht het aantal toegekende toelages.".

    Art. 9. In artikel 33, vierde lid van hetzelfde besluit, ingevoegd bij koninklijk besluit van 9 mei 2016, worden de woorden ", van sergeant" ingevoegd tussen de woorden "van brandweerman" en de woorden "en van kapitein".

    Art. 10. Artikel 35 van hetzelfde besluit wordt aangevuld met een lid luidend : "In afwijking van het eerste lid, geeft de opleiding die vergoed wordt in het kader van een educatief verlof geen recht op een prestatievergoeding.".

    Art. 11. In boek 3 van hetzelfde besluit, wordt de titel van Titel 2 vervangen als volgt :

    "TITEL 2. - Specialisatietoelage"

    Art. 12. Artikel 38 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

    "Art. 38. § 1. De zone kent een specialisatietoelage toe aan het vrijwillig personeelslid onder de voorwaarden bepaald in paragraaf 2 tot 4.

    § 2. De toelage mag enkel toegekend worden voor de door de minister erkende getuigschriften, bedoeld in artikel 10, § 1, 2° van het koninklijk besluit van 18 november 2015 betreffende de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten en tot wijziging van diverse koninklijk besluiten.

    Op basis van de in artikel 5 van de wet van 15 mei 2007 bedoelde risicoanalyse stelt de raad een lijst op van de door de minister erkende getuigschriften die aanleiding geven tot de toekenning van de specialisatietoelage.

    § 3. Het getuigschrift...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT