Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 15 december 2013 bepalende de lijst van de geneesmiddelen die door de vroedvrouwen autonoom mogen worden voorgeschreven in het kader van de opvolging van normale zwangerschappen, de praktijk van normale bevallingen en de zorg aan gezonde pasgeborene in en buiten het ziekenhuis, de 1 septembre 2016

Artikel 1. In het koninklijk besluit van 15 december 2013 bepalende de lijst van de geneesmiddelen die door de vroedvrouwen autonoom mogen worden voorgeschreven in het kader van de opvolging van normale zwangerschappen, de praktijk van normale bevallingen en de zorg aan gezonde pasgeborene in en buiten het ziekenhuis, wordt de bijlage "Lijst van de geneesmiddelen die door de vroedvrouwen autonoom mogen worden voorgeschreven in het kader van de opvolging van normale zwangerschappen, de praktijk van normale bevallingen en de zorg aan gezonde pasgeborene in en buiten het ziekenhuis" vervangen door de bijlage "Lijst van de geneesmiddelen die door de vroedvrouwen autonoom mogen worden voorgeschreven in het kader van de opvolging van normale zwangerschappen, de praktijk van normale bevallingen en de zorg aan gezonde pasgeborene in en buiten het ziekenhuis" gevoegd bij dit besluit.

Art. 2. De minister bevoegd voor de Volksgezondheid is belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGE.

Art. N. Lijst van de geneesmiddelen die door de vroedvrouwen autonoom mogen worden voorgeschreven in het kader van de opvolging van normale zwangerschappen, de praktijk van normale bevallingen en de zorg aan gezonde pasgeborene in en buiten het ziekenhuis

Medicatielijst

  1. Medicatie in het kader van de normale zwangerschap

    Foliumzuur : tabletten van 0,4 mg of 4 mg (specialiteit of magistrale bereiding). Primaire of secundaire preventie van neurale buisdefecten.

    Metoclopramide : tabletten van 10 mg, siroop van 5 mg/5 ml. Anti-emeticum.

    Paracetamol : tabletten van 0,5 of 1 g, zetpillen van 600 mg. Pijnstillend, koortswerend.

    Anti-infectieuze vaginale crèmes en ovules : behandeling van symptomatische vaginale infecties.

    Nitrofurantoïne : tabletten van 50 - 100 mg. Ontsmettingsmiddel bij asymptomatische urinaire infectie (tot de 36ste week van de zwangerschap).

    Anti-Rho immunoglobuline D : IM ampullen. Preventie van iso-immunisatie bij rhesus negatieve moeders.

    Combinatievaccin kinkhoest - difterie - tetanus : beschermt de baby tijdens de eerste weken tegen verschillende ziektes in afwachting van zijn vaccinatie.
    Influenza vaccin : preventie van griep.

    Orale preparaten met ijzer : behandeling van een te laag ferritine gehalte.

    Ranitidine : 150 mg.
    Omeprazole : 20 mg.
    Behandeling van reflux.

    Gemicroniseerde progesteron : 200 mg. Orale en/of vaginale toediening. Preventie van symptomatische activiteit van de uterus.
    ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT