Koninklijk besluit tot wijziging van sommige bepalingen inzake heropneming in de politiediensten en tot vaststelling van de inwerkingtreding van sommige bepalingen van het koninklijk besluit van 7 juni 2009 tot wijziging van verschillende teksten betreffende de rechtspositie van het personeel van de politiediensten, de 10 juillet 2016

Artikel 1. In artikel IX.III.4 RPPol, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 20 december 2007 en 7 juni 2009, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. de bepaling onder 2° wordt opgeheven;

  2. in de bepaling onder 5° worden de woorden ", andere dan die welke zouden zijn vastgesteld tijdens het medisch onderzoek bedoeld in 2° " opgeheven.

Art. 2. Artikel IX.III.5 RPPol wordt opgeheven.

Art. 3. In artikel IX.III.7 RPPol worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het eerste lid worden de woorden "door een arts aangewezen door de directeur van de medische dienst. Deze arts beslist" vervangen door de woorden "door een preventieadviseur-arbeidsgeneesheer. Die preventieadviseur-arbeidsgeneesheer beslist";

  2. in het tweede lid worden de woorden "Die arts geeft" vervangen door de woorden "Die preventieadviseur-arbeidsgeneesheer geeft";

  3. het derde lid wordt vervangen als volgt :

"Betrokkene kan hoger beroep aantekenen tegen de beslissing van ongeschiktheid overeenkomstig de artikelen 64 tot 69 van het koninklijk besluit van 28 mei 2003 betreffende het gezondheidstoezicht op de werknemers.".

Art. 4. De artikelen IX.III.8 RPPol en IX.III.9 RPPol worden opgeheven.

Art. 5. In artikel IX.III.9bis, eerste lid, RPPol, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 7 juni 2009, worden de woorden ", gevoerd volgens de richtlijnen van de minister," ingevoegd tussen de woorden "het voorwerp uit van een onderzoek" en de woorden "met het oog op het nagaan".

Art. 6. In artikel IX.III.11, tweede lid, RPPol, worden de woorden "na de beslissing door de medische geschillencommissie bedoeld in artikel IX.III.9" vervangen door de woorden "na de beslissing bedoeld in artikel 68 van het koninklijk besluit van 28 mei 2003 betreffende het gezondheidstoezicht op de werknemers.".

Art. 7. De in artikel 70, tweede lid, van het koninklijk besluit van 7 juni 2009 tot wijziging van verschillende teksten betreffende de rechtspositie van het personeel van de politiediensten bedoelde datum wordt vastgesteld op 10 januari 2014.

Art. 8. De artikelen 28, 29, 30, 63 en 64 van hetzelfde besluit hebben uitwerking met ingang van 10 januari 2014.

Art. 9. De minister bevoegd voor Binnenlandse Zaken en de minister bevoegd voor Justitie zijn, ieder wat hem betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 10 juli 2016.

FILIP

Van Koningswege :

De Vice-Eerste Minister en Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken,

  1. JAMBON

    De Minister van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT