Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 17 juli 2012 betreffende de dekking van de werkingskosten van de Nationale Bank van België verbonden aan het toezicht op financiële instellingen, tot uitvoering van artikel 12bis, § 4, van de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling van het organiek statuut van de Nationale Bank van België, de 5 juillet 2015

Artikel 1. In het opschrift van het koninklijk besluit van 17 juli 2012 betreffende de dekking van de werkingskosten van de Nationale Bank van België verbonden aan het toezicht op financiële instellingen, tot uitvoering van artikel 12bis, § 4, van de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling van het organiek statuut van de Nationale Bank van België worden de woorden "en aan haar taken als afwikkelingsautoriteit" ingevoegd tussen de woorden "het toezicht op financiële instellingen" en de woorden ", tot uitvoering van artikel 12bis, § 4" en worden de woorden "en 12ter, § 2," ingevoegd tussen de woorden "tot uitvoering van artikel 12bis, § 4," en de woorden "van de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling van het organiek statuut van de Nationale Bank van België".

Art. 2. In hetzelfde besluit wordt een artikel 1/1 ingevoegd, luidende:

"Art. 1/1. De werkingskosten van de Bank met betrekking tot haar taken als afwikkelingsautoriteit worden gedragen door de instellingen die vallen onder de wetgeving bedoeld in artikel 12ter, § 1, van de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling van het organiek statuut van de Nationale Bank van België, overeenkomstig de bepalingen van dit besluit.

De Bank bepaalt jaarlijks het globale bedrag dat de instellingen bedoeld in het eerste lid verschuldigd zijn voor de dekking van de werkingskosten die betrekking hebben op de taken van de Bank als afwikkelingsautoriteit voor het voorgaande kalenderjaar. Deze werkingskosten omvatten de personeelskosten, beheerskosten, afschrijvingen op materiële en immateriële vaste activa en overige kosten die aan de taken van de Bank als afwikkelingsautoriteit dienen te worden toegerekend. Deze toerekening gebeurt door middel van een kostencalculatie-applicatie. De wijze waarop de Bank de reële jaarlijkse globale werkingskosten berekent, alsook de aldus bekomen verschuldigde globale bijdrage worden jaarlijks door de bedrijfsrevisor van de Bank gecertificeerd. De bedragen worden toegelicht in de jaarrekening van de Bank.".

Art. 3. In artikel 7, § 2, tweede lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "artikel III.I van het reglement van de Bank van 15 november 2011 op het eigen vermogen van de kredietinstellingen en de beleggingsondernemingen" vervangen door de woorden "de bepalingen van verordening (EU) 575/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 26 juni 2013 betreffende prudentiële vereisten voor kredietinstellingen en beleggingsondernemingen en tot wijziging van verordening (EU) nr. 648/2012 en de bepalingen van de wet van 25 april 2014 op het statuut van en het toezicht op kredietinstellingen".

Art. 4. In artikel 8 van hetzelfde besluit worden de woorden "artikel 60 van de wet van 22 maart 1993 op het statuut van en het toezicht op de kredietinstellingen" vervangen door de woorden "artikel 238 van de wet van 25 april 2014 op het statuut van en het toezicht op kredietinstellingen".

Art. 5. In artikel 12, eerste lid, van hetzelfde besluit worden de woorden "artikelen 46, vijfde lid, 2° en 3° en 48, eerste lid, van de wet van 22 maart 1993 op het statuut van en het toezicht op de kredietinstellingen" vervangen door de woorden "artikelen 135, tweede lid, 2° en 3° en 140, eerste lid van de wet van 25 april 2014 op het statuut van en het toezicht op kredietinstellingen".

Art. 6. In hetzelfde besluit wordt een hoofdstuk IV/1 ingevoegd dat de artikelen 15/1 tot en met 15/5 bevat, luidende:

"Hoofdstuk IV/1. Dekking van de werkingskosten van de Bank die betrekking hebben op haar taken als afwikkelingsautoriteit

Art. 15/1. 1. De op 1 januari in België gevestigde instellingen waarvoor de Bank optreedt als afwikkelingsautoriteit op grond van artikel...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT