Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 7 december 1992 houdende toekenning van een verhuisvergoeding aan de militairen bij overbrenging van de gewone plaats van het werk, de 4 mai 2015

Artikel 1. In artikel 1 van het koninklijk besluit van 7 december 1992 houdende toekenning van een verhuisvergoeding aan de militairen bij overbrenging van de gewone plaats van het werk, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 3 december 2003, wordt de bepaling onder 6° vervangen als volgt :

"6° verblijfplaats : het logement in het buitenland waar de militair in dienst in het buitenland, alleen of met zijn gezin, verblijft.".

Art. 2. In artikel 2 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 22 november 1999 en 3 december 2003, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

a)de bepalingen onder 1° en 4° worden opgeheven;

  1. in de Franse tekst van de bepaling onder 6° wordt het woord "nationale" opgeheven;

  2. in de Franse tekst van de bepaling onder 8° wordt het woord "nationale" opgeheven;

  3. in de Franse tekst van de bepaling onder 9° wordt het woord "militaires" vervangen door het woord "militaire".

Art. 3. Artikel 3 van hetzelfde besluit wordt opgeheven.

Art. 4. In artikel 4, § 1, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 26 november 1998 en 3 december 2003, worden de woorden ", bij de Belgische strijdkrachten in de Bondsrepubliek Duitsland" opgeheven.

Art. 5. Artikel 5 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 3 december 2003, wordt vervangen als volgt :

"Art. 5. In afwijking van artikel 4 is de voorwaarde van overplaatsing naar een nieuwe gewone plaats van het werk niet vereist wanneer :

  1. de verandering van woon- of verblijfplaats het gevolg is van de verplichting, hetzij een woning van de administratie te betrekken, hetzij een dergelijke woning te verlaten;

  2. de verandering van woon- of verblijfplaats om dwingende dienstredenen door de militaire overheid wordt opgelegd;

  3. de militair met vaste dienst op het einde van zijn loopbaan naar België terugkeert, of wanneer hij overlijdt;

  4. de militair met vaste dienst zich op het einde van zijn loopbaan in het buitenland wenst te vestigen;

  5. de militair met vaste dienst in het huwelijk treedt ;

  6. de militair een cursus of stage in het buitenland volgt van minstens vijf maanden.

Voor de toepassing van het eerste lid, 2°, worden de dwingende dienstredenen bepaald door de Minister van Defensie.

Voor de toepassing van het eerste lid, 3°, is in geval van overlijden de verhuisvergoeding verschuldigd aan de niet uit de echt gescheiden noch van tafel of bed gescheiden echtgenoot, aan de samenwonende partner overeenkomstig de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT