Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 oktober 2004 ter bepaling van het aantal, de samenstelling en de vergoedingsvoorwaarden van de leden van de Raad van Bestuur van het Bureau voor Normalisatie, de 15 février 2024

Artikel 1. In artikel 1 van het koninklijk besluit van 21 oktober 2004 ter bepaling van het aantal, de samenstelling en de vergoedingsvoorwaarden van de leden van de Raad van Bestuur van het Bureau voor Normalisatie, worden de woorden "30 werkende leden" vervangen door de woorden "twaalf werkende leden waarvan er ten hoogste acht van hetzelfde geslacht zijn".

Art. 2. Artikel 2 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Art. 2. De Raad is samengesteld uit:

  1. een lid dat de Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid van de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie vertegenwoordigt;

  2. twee leden die de federale overheden vertegenwoordigen en door de minister bevoegd voor Economie worden aangeduid;

  3. zes leden, waarvan er ten hoogste vier van hetzelfde geslacht zijn, die de meest representatieve ondernemingsorganisaties vertegenwoordigen, waarvan één de kleine en middelgrote ondernemingen vertegenwoordigt;

  4. drie leden, waarvan er ten hoogste twee van hetzelfde geslacht zijn, die de niet-gouvernementele organisaties bevoegd inzake maatschappelijke belangen vertegenwoordigen.".

    Art. 3. In artikel 3 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in het tweede lid wordt het woord "drie" vervangen door het woord "vijf";

  6. in het vierde lid, wordt het woord "werkend" opgeheven;

  7. het vijfde lid wordt opgeheven.

    Art. 4. De minister bevoegd voor Economie is belast met de uitvoering van dit besluit.

    Handtekening

    Gegeven te Brussel 7 februari 2024.

    FILIP

    Van Koningswege :

    De Minister van Economie,

    P.-Y. DERMAGNE

    Aanhef

    FILIP, Koning der Belgen,

    Aan allen die nu...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT