Koninklijk besluit tot vaststelling van de procedures, termijnen en voorwaarden inzake de tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen in de kosten van farmaceutische specialiteiten in buitengewone omstandigheden of overmachtsituaties, de 26 janvier 2021

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit gelden de definities vastgesteld in het Koninklijk Besluit van 1 februari 2018 tot vaststelling van de procedures, termijnen en voorwaarden inzake de tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen in de kosten van farmaceutische specialiteiten.

Art. 2. In buitengewone omstandigheden of overmachtsituaties vastgesteld door de Ministerraad, kan de Minister de lijst van vergoedbare specialiteiten tijdelijk wijzigen, op voorstel van de Dienst, en na advies van de Commissie, wanneer de Minister vaststelt dat rechthebbenden de verzekeringstegemoetkoming voor deugdelijke therapeutische middelen moeten derven.

De Dienst formuleert een voorstel voor wijziging van de lijst dat wordt overgemaakt voor advies aan de Commissie. De Commissie formuleert een advies binnen de veertien kalenderdagen. Indien de Commissie geen advies formuleert binnen de gestelde termijn, wordt het advies beschouwd als gegeven.

De Minister neemt na kennisname van het voorstel van de Dienst en het advies van de Commissie een gemotiveerde beslissing. De Minister kan afwijken van het voorstel van de Dienst en/of het advies van de Commissie op basis van sociale of budgettaire elementen of een combinatie van deze elementen.

De gemotiveerde beslissing omtrent het wijzigen van de lijst omvat een beslissing over de vergoedingsbasis, de vergoedingsmodaliteiten, de begindatum en de einddatum van de wijziging. Wanneer de exacte einddatum niet eenduidig kan worden vastgesteld, omvat de beslissing een duidelijke beschrijving van de objectieve criteria die het einde van de tijdelijke inschrijving betekenen. De wijziging van de lijst vervalt van rechtswege op de einddatum van de wijziging, zoals beslist door de Minister en ten laatste twaalf maanden na de startdatum van de wijziging, behoudens een gemotiveerde beslissing van de Minister omtrent het verlengen van de wijziging van de lijst. De wijziging van de lijst vervalt van rechtswege bij een inschrijving van de specialiteit op de lijst door middel van de procedures vastgelegd in het koninklijk besluit van 1 februari 2018 tot vaststelling van de procedures, termijnen en voorwaarden inzake de tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen in de kosten van farmaceutische specialiteiten.

Vervolgens wordt de lijst aangepast en deze aanpassing treedt in werking op de dag volgend op de dag waarop de beslissing van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT