Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden en modaliteiten volgens welke het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering een financiële tegemoetkoming toekent voor de werking van de Algemene unie der verpleegkundigen van België, de 20 mai 2020

Artikel 1. § 1. Een jaarlijkse financiële tegemoetkoming van 384.797,97 euro wordt voor een periode van twee jaar toegekend aan de Algemene unie der verpleegkundigen van België.

§ 2.De eerste tegemoetkoming wordt voor het jaar 2020 gestort.

§ 3. Voor het jaar 2021 wordt het bedrag bedoeld in § 1 aangepast aan de index van de consumptieprijzen die van kracht zijn op 1 maart van het betrokken jaar.

Art. 2. De tegemoetkoming kan enkel worden aangewend voor het verrichten van personeels- en werkingsuitgaven die verband houden met de vertegenwoordiging van de Algemene unie der verpleegkundigen van België in de verschillende organen waarin ze uitgenodigd wordt te zetelen, zoals vergoedingen, lonen, sociale lasten en kleine bureaukosten.

Art. 3. Het jaarbedrag vastgesteld overeenkomstig artikel 1 wordt gefinancierd ten laste van de administratiekosten van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering.

Art. 4. § 1. Het jaarbedrag dat wordt toegekend, wordt door het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering als volgt betaald:

  1. 75 % van het bedrag vóór 31 maart van het desbetreffende jaar en wat 2020 betreft, in de maand die volgt op de bekendmaking van dit besluit in het Belgisch Staatsblad;

  2. 25 % binnen de drie maanden nadat de door de raad van bestuur van de Algemene unie der verpleegkundigen van België goedgekeurde jaarrekening en het activiteitenrapport inclusief de besteding van de middelen voor het desbetreffende jaar aan de administrateur-generaal van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering werd overgemaakt.

§ 2. Het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering betaalt de bedragen op het bankrekeningnummer opgegeven door de Algemene unie der verpleegkundigen van België.

Art. 5. § 1. De Algemene unie der verpleegkundigen van België voert de boekhouding overeenkomstig artikel 17, § 3, van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

§ 2. Ze houdt, ten behoeve van het Rekenhof, de bewijsstukken met betrekking tot de aanwending van de tegemoetkoming ter beschikking.

Art. 6. Indien uit de jaarrekening en het activiteitenrapport bedoeld in artikel 4, § 1, 2°, blijkt dat de tegemoetkoming niet volledig werd aangewend voor de doeleinden bepaald in artikel 2, kan de Algemene raad ingesteld bij de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT