Koninklijk besluit tot uitvoering van de artikelen 6, vierde en vijfde lid, en 13 van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox, de 25 décembre 2023

HOOFDSTUK 1. - Voorwaarden en modaliteiten betreffende de eBox voor natuurlijke personen

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder "de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning" de bevoegde instantie zoals bedoeld in artikel 3, eerste zin, van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox.

Art. 2. Bij registratie voor het gebruik van de eBox voor natuurlijke personen geeft de bestemmeling minstens één contactgegeven op zodat de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning, de verzendende gebruikers bedoeld in artikel 2, 1°, a tot en met i, k en l, van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox en de overeenkomstig artikel 11 van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox erkende dienstverleners en de overheden die de eBox ontsluiten, de bestemmelingen kunnen contacteren in verband met de dienstverlening via eBox. De registratie voor het gebruik van de eBox voor natuurlijke personen is slechts volledig na opgave van één contactgegeven. De Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning voorziet maatregelen om de kwaliteit van de door de bestemmeling opgegeven contactgegevens na te gaan.

Art. 3. De Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning registreert informatie betreffende de raadpleging en het moment van raadpleging door de bestemmeling van de eBox en van de berichten in de eBox. Zij stelt deze informatie ter beschikking van de verzendende gebruikers bedoeld in artikel 2, 1°, a tot en met i, k en l, van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox. Onverminderd artikel 6, 6e lid van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox, kan de verzendende gebruiker de bestemmeling bij niet-consultatie van het bericht in de eBox door de bestemmeling desgevallend een kopie van het bericht elektronisch of op papier sturen.

Art. 4. De verzendende gebruikers bedoeld in artikel 2, 1°, a tot en met i, k en l, van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox, informeren de, overeenkomstig artikel 11 van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox, erkende dienstverleners en de overheden die de eBox ontsluiten over de aanwezigheid van een bericht in de eBox met het oog op het verwittigen van de bestemmelingen.

De overeenkomstig artikel 11 van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox erkende dienstverleners en de overheden die de eBox ontsluiten, informeren de bestemmelingen op hun vraag over de aanwezigheid van een bericht in de eBox onmiddellijk op het moment van beschikbaarheid van het bericht in de eBox.

De overeenkomstig artikel 11 van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox erkende dienstverleners en de overheden die de eBox ontsluiten, verzenden ten laatste binnen één maand een herinnering waarin ze de bestemmeling informeren over de aanwezigheid van een bericht in de eBox en over de rechtsgevolgen van de verzending, indien het bericht niet werd geconsulteerd door de bestemmeling.

Art. 5. Bij niet-consultatie door de bestemmeling van de eBox gedurende 12 maanden kan de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning de eBox van de bestemmeling deactiveren.

De Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning registreert de volgende informatie: de raadpleging van de eBox, het moment van de raadpleging en de raadpleging van de berichten in de eBox door de bestemmeling van de eBox. Zij stelt deze informatie ter beschikking van de overeenkomstig artikel 11 van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox erkende dienstverleners en de overheden die de eBox ontsluiten.

Bij niet consultatie door de bestemmeling van de eBox gedurende 12 maanden delen de overeenkomstig artikel 11 van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via eBox erkende dienstverleners en de overheden die de eBox ontsluiten, de bestemmeling via de beschikbare contactgegevens mee dat de eBox behoudens consultatie van de eBox door de bestemmeling binnen de 14 dagen zal gedeactiveerd worden.

Art. 6. De gebruikers bedoeld in artikel 2, 1°, a tot en met i, van de wet van 27 februari 2019 inzake elektronische uitwisseling van berichten via de eBox, zijn vanaf 1 januari 2025 verplicht een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT