Koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 126/3, § 2, van de wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie met het oog op de bevestiging van het dreigingsniveau dat het hele grondgebied bestrijkt, de 16 novembre 2023

Artikel 1. Overeenkomstig artikel 126/3, § 2, derde lid, van de wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie, en overeenkomstig de dreigingsevaluatie van 17 oktober 2023, uitgevoerd door het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, die voor het hele grondgebied een dreigingsniveau 3 vaststelt, is het hele Belgische grondgebied onderworpen aan de verplichting tot algemene en ongedifferentieerde bewaring van de gegevens bedoeld in artikel 126/2, § 2, van de wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie.

Art. 2. Deze verplichting om de gegevens te bewaren blijft bestaan totdat het dreigingsniveau, dat is vastgesteld in de dreigingsevaluatie van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, bedoeld in artikel 1, wordt verlaagd.

Art. 3. De minister van Justitie en de minister van Binnenlandse Zaken zijn, ieder wat hem betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

Art. 4. Dit besluit treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad.

Handtekening

Gegeven te Brussel, 16 november 2023.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Justitie,

P. VAN TIGCHELT

De Minister van Binnenlandse Zaken,

A. VERLINDEN

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie, artikel 126/3, § 2, derde lid;

Gelet op de dreigingsanalyse d.d. 17 oktober 2023 vastgesteld...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT