Koninklijk besluit tot toekenning van een domeinconcessie op een onroerend goed, eigendom van de Belgische staat en beheerd door de Regie der Gebouwen, aan de VZW ' Association de gestion de la Grande Mosquée de Bruxelles ', de 9 avril 2020

Artikel 1. Het onroerend goed, gelegen Jubelpark 14 te 1000 Brussel, gekend ten kadaster Brussel, 6 de afdeling, sectie F, perceel nr. 386 B2, gekend als de Grote Moskee van Brussel, hierna genoemd "het goed", eigendom van de Staat en beheerd door de Regie der Gebouwen, hierna genoemd "de concessiegever", wordt in concessie gegeven aan de vzw "Association de gestion de la Grande Mosquée de Bruxelles", hierna genoemd "de concessiehouder".

Deze domeinconcessie wordt toegekend voor openbaar nut, meer bepaald om het goed te gebruiken voor de uitoefening van de islamitische eredienst door de lokale erkende islamitische geloofsgemeenschap en voor de uitwisseling met en tussen de in België erkende geloofsgemeenschappen over de representatieve, religieuze, culturele en academische dimensies van de moslimgemeenschap in België.

Art. 2. De concessie wordt verleend voor een periode van 30 jaar met ingang op het ogenblik van ondertekening van de overeenkomst. Zij kan slechts eenmaal worden verlengd voor een nieuwe periode van 30 jaar, na afloop waarvan zij van rechtswege en zonder opzegtermijn wordt beëindigd.

De concessie wordt verleend tegen een vaste vergoeding van 34.440 euro op jaarbasis dewelke vooruit en bij helften wordt betaald op 1 april en op 1 oktober van elk jaar.

Art. 3. § 1. De concessiegever kan te allen tijde de concessieovereenkomst eenzijdig beëindigen mits inachtneming van een opzegtermijn van één jaar.

§ 2. Indien de concessiehouder de voorwaarden van deze concessie niet heeft gerespecteerd kan de concessiegever eenzijdig deze concessieovereenkomst beëindigen, met inachtneming van een opzegtermijn van zes maanden, op voorwaarde dat de concessiehouder in gebreke werd gesteld en dat de concessiehouder daaraan geen passend gevolg heeft gegeven binnen de 90 kalenderdagen na de ontvangst ervan.

§ 3. Na beslissing van de Ministerraad op basis van een ernstige bedreiging van de veiligheid van de Staat, of een inbreuk op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, de Belgische Grondwet, het verbod van buitenlandse financiering van de concessiehouder of de Belgische taalwetgeving of het niet verkrijgen of de opheffing van die erkenning van de lokale islamitische gemeenschap van de Grote Moskee van Brussel, beëindigt de concessiegever onmiddellijk en zonder enige opzegtermijn de concessieovereenkomst.

§ 4. De opzeg voorzien in onderhavig artikel kan in geen enkel geval aanleiding geven tot enige schadevergoeding aan de concessiehouder.

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT