Koninklijk besluit tot organisatie van het financieel beheer van de Administratieve Dienst met boekhoudkundige autonomie belast met het beheer van de identiteitskaarten en het rijksregister, de 6 décembre 2018

Hoofdstuk I. - Definities

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit, verstaat men onder:

  1. "de ADBA": de administratieve dienst met boekhoudkundige autonomie voor het beheer van de identiteitskaarten en van het Rijksregister";

  2. "de Minister": de Minister van Binnenlandse Zaken;

  3. "het beheerscomité": het beheerscomité van de ADBA;

  4. "de leidend ambtenaar": het diensthoofd van de ADBA.

    Hoofdstuk II. - Beheer

    Afdeling I. - De leidend ambtenaar

    Art. 2. § 1. De Minister wijst, op voordracht van de voorzitter van het directiecomité van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, een leidend ambtenaar aan van ten minste de klasse A4.

    § 2. De leidend ambtenaar is belast met :

  5. het vaststellen van de rechten ten bate van de ADBA;

  6. het uitoefenen van de bevoegdheden inzake overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen of diensten alsook het aangaan van diverse financiële verbintenissen en het goedkeuren van de hieruit voortvloeiende uitgaven en dit binnen de drempel opgenomen in het ministerieel besluit betreffende de overdracht van bevoegdheid inzake de uitgaven van toepassing binnen de Federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

    De leidend ambtenaar kan in uitvoering van voormeld ministerieel besluit bepaalde bevoegdheden inzake uitgaven delegeren aan één of meerdere personeelsleden binnen de ADBA.

    § 3. De leidend ambtenaar zorgt tevens voor :

  7. het dagelijkse administratieve en financiële beheer van de ADBA;

  8. de opstelling en opvolging van het actieplan van de ADBA, alsook de opvolging van de door het beheerscomité vastgelegde beleidslijnen;

  9. de opstelling van het ontwerp van jaarlijkse begroting;

  10. het opstellen en opvolgen van het personeelsplan, binnen de perken van de beschikbare middelen van de ADBA

  11. de opmaak van het jaarverslag op de activiteiten van de ADBA en de evolutie van de belangrijkste financiële gegevens.

    § 4. De leidend ambtenaar kan, op zijn verantwoordelijkheid, bepaalde taken bedoeld in § 3, 2°, 3° en 4°, overdragen.

    § 5. In geval van afwezigheid of verhindering van de leidend ambtenaar, worden de taken bedoeld in § 3 overgedragen aan een ambtenaar binnen de ADBA, die aangewezen wordt door de leidend ambtenaar.

    Art. 3. Het beheerscomité kan aan de leidend ambtenaar de taak om, op eigen initiatief of op vraag van de Minister, adviezen geven over de werking van de ADBA, overdragen.

    Hoofdstuk III. - Interne contrôle

    Art. 4. De ADBA is onderworpen aan de bestaande interne controle binnen de Federale...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT