Koninklijk besluit tot bepaling van de nadere regels voor de integratie van het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (CEGESOMA) in het Algemeen Rijksarchief en Rijksarchief in de Provinciën, de 23 mai 2016

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit dient te worden verstaan onder :

- "CEGESOMA" : het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij;

- "instelling" : het Algemeen Rijksarchief en Rijksarchief in de Provinciën.

Art. 2. Het CEGESOMA wordt geïntegreerd in de instelling waarvan het de vierde operationele directie wordt onder de naam "CEGESOMA" met behoud van zijn specifieke opdrachten.

Het CEGESOMA blijft gehuisvest in de gebouwen gelegen te 1070 Anderlecht, Luchtvaartsquare 29 en te 1190 Vorst, Belgradostraat 15, met de hem voor zijn werking ter beschikking gestelde uitrusting, te weten het meubilair, de hardware en de software, de al dan niet wetenschappelijke uitrusting, de bibliotheek, de archiefstukken en het audiovisueel materiaal.

Art. 3. Tenzij in dit besluit anders wordt bepaald, neemt de instelling de rechten en plichten over van het CEGESOMA, met inbegrip van de rechten en plichten die voortvloeien uit lopende en komende rechtsprocedures.

Art. 4. De in de bijlage opgesomde personeelsleden worden overgenomen samen met het meubilair, het materiaal, de wetenschappelijke uitrusting en het wetenschappelijk patrimonium, de werken en de tijdschriften die hun ter beschikking zijn gesteld in het CEGESOMA voor de uitoefening van hun functie.

Art. 5. De wetenschappelijke commissie van het CEGESOMA, zoals samengesteld op de datum van de inwerkingtreding van dit besluit, wordt beschouwd als een gespecialiseerd wetenschappelijk comité van de instelling in de zin van artikel 7, § 7, van het koninklijk besluit van 20 april 1965 tot vaststelling van het organiek statuut van de federale wetenschappelijke instellingen.

Haar leden worden beschouwd hun eerste mandaat van zes jaar uit te oefenen vanaf de datum van hun aanstelling als leden van de wetenschappelijke commissie.

HOOFDSTUK II. - Slotbepalingen

Art. 6. Artikel 2 van het koninklijk besluit van 3 december 2009 tot vaststelling van de opdrachten van het Algemeen Rijksarchief en Rijksarchief in de Provinciën, waarvan de bestaande tekst paragraaf 1 zal vormen, wordt aangevuld met een paragraaf 2, luidende :

" § 2. Het Rijksarchief is, via de operationele directie CEGESOMA, ook belast met :

  1. het oprichten van een wetenschappelijk kenniscentrum over oorlogen en conflicten in de 20e eeuw, in internationaal perspectief en met bijzondere aandacht voor de maatschappelijke relevantie en de herinnering;

  2. het verrichten en verspreiden van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT