Koninklijk besluit tot aanpassing van diverse wettelijke en reglementaire bepalingen ter uitvoering van artikel 16 van de wet van 16 augustus 2016 met betrekking tot de fusie van het Fonds voor arbeidsongevallen en het Fonds voor de beroepsziekten, de 6 septembre 2018

TITEL I. - Wijzigingen van wettelijke bepalingen

HOOFDSTUK 1. - Wijzigingen van het Gerechtelijk Wetboek

Artikel 1. In artikel 579, 3°, van het Gerechtelijk Wetboek worden de woorden "door het Fonds voor arbeidsongevallen en het Fonds voor de beroepsziekten" vervangen door de woorden "door Fedris".

Art. 2. In artikel 1410, § 4, eerste lid, van hetzelfde wetboek, vervangen bij de wet van 25 januari 1999, worden de woorden "van het Fonds voor de beroepsziekten, van het Fonds voor arbeidsongevallen," vervangen door de woorden "van Fedris,".

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van het Sociaal Strafwetboek

Art. 3. In artikel 212 van het Sociaal Strafwetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. de woorden "de leden van het Beheerscomité en de Technische Comités van het Fonds voor arbeidsongevallen" worden vervangen door de woorden "de leden van het beheerscomité voor de arbeidsongevallen, van de technische comités voor de arbeidsongevallen, en van het technisch comité voor de preventie bij Fedris";

  2. de woorden "de vergaderingen van het Beheerscomité en de Technische Comités" worden vervangen door de woorden "de vergaderingen van het beheerscomité voor de arbeidsongevallen, van de technische comités voor de arbeidsongevallen, en van het technisch comité voor de preventie bij Fedris".

Art. 4. In artikel 219, 1°, b) van hetzelfde wetboek worden de woorden "aan het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door de woorden "aan Fedris".

Art. 5. In artikel 219, 1°, c) van hetzelfde wetboek worden de woorden "aan het Fonds voor Beroepsziekten" vervangen door de woorden "aan Fedris".

Art. 6. In artikel 222, 1°, a) van hetzelfde wetboek worden de woorden "aan het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door de woorden "aan Fedris".

Art. 7. In artikel 222, 1°, b) van hetzelfde wetboek worden de woorden "het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

HOOFDSTUK 3. - Wijzigingen van het Burgerlijk Wetboek

Art. 8. In artikel 19, eerste lid, 4°bis, eerste onderdeel, van de wet van 16 december 1851 op de voorrechten en hypotheken, vervangen bij de wet van 13 juli 2006, worden de woorden "van het Fonds voor Arbeidsongevallen" vervangen door het woord "van Fedris".

Art. 9. In artikel 19, eerste lid, 4°ter, eerste onderdeel, van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 24 december 1976, worden de woorden "aan het Fonds voor de beroepsziekten en die verschuldigd" opgegeven, en worden de woorden "het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

HOOFDSTUK 4. - Wijzigingen van diverse sociale bepalingen

Art. 10. In artikel 85, tweede lid, van de wet van 5 juni 1928 houdende herziening van het Tucht- en Strafwetboek voor de Koopvaardij en Zeevisserij, vervangen bij de wet van 21 oktober 1997, worden de woorden "in het Fonds voor arbeidsongevallen." vervangen door de woorden "aan Fedris.".

Art. 11. In artikel 24, § 1, 1°, van de wet van 16 april 1963 betreffende de sociale reclassering van de minder-validen, vervangen bij het koninklijk besluit van 23 oktober 1978, worden de woorden "door het Fonds voor Arbeidsongevallen" en "aan het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door de woorden "door Fedris" en "aan Fedris".

Art. 12. In artikel 1 van de wet van 25 april 1963 betreffende het beheer van de instellingen van openbaar nut voor sociale zekerheid en sociale voorzorg, laatst gewijzigd bij de wet van 10 juli 2016, worden de woorden "het Voorzorgsfonds ten behoeve van door beroepsziekten getroffenen" opgeheven en worden de woorden "Het Fonds voor de arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

Art. 13. In artikel 54, § 2, eerste lid, van de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten worden de woorden "het Fonds voor Arbeidsongevallen", alsmede de woorden "Fonds voor de Beroepsziekten" telkens vervangen door het woord "Fedris".

Art. 14. In artikel 21, § 2, 4°, van de wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale zekerheid voor werknemers, vervangen bij het koninklijk besluit van 8 augustus 1997, worden de woorden "het Fonds voor Arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

Art. 15. In artikel 24, § 3, tweede lid, van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 10 juli 2016, worden de woorden "aan het Fonds voor beroepsziekten" telkens vervangen door de woorden "aan Fedris".

Art. 16. In artikel 15, vierde lid, 2°,c, van het koninklijk besluit van 24 maart 1982 tot opzetting van een programma ter bevordering van de werkgelegenheid in de niet-commerciële sector, worden de woorden "voor het Fonds voor de beroepsziekten" vervangen door de woorden "voor Fedris".

Art. 17. In het artikel 2, 2°, van het koninklijk besluit van 3 april 1997 houdende maatregelen met het oog op de responsabilisering van de openbare instellingen van sociale zekerheid, met toepassing van artikel 47 van de wet van 26 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke pensioenstelsels worden de woorden "het Fonds voor Arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

Art. 18. Artikel 2, 3°, van hetzelfde besluit wordt opgeheven.

Art. 19. In artikel 3, § 2, eerste lid, van hetzelfde besluit, worden in het zesde onderdeel, aangevuld bij artikel 2 van het koninklijk besluit van 8 april 2002, de woorden "Fonds voor Arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

Art. 20. In artikel 3, § 2, eerste lid, van hetzelfde besluit wordt het veertiende onderdeel, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 9 oktober 2003, en houdende de woorden "Fonds voor Beroepsziekten", opgeheven.

Art. 21. In artikel 31, § 2, 2°, van de wet van 22 maart 1999 houdende diverse maatregelen inzake ambtenarenzaken worden de woorden "het Fonds voor arbeidsongevallen;" vervangen door het woord "Fedris;" en worden de woorden "- het Fonds voor beroepsziekten;" opgeheven.

HOOFDSTUK 5. - Wijzigingen van bepalingen in het verzekeringsrecht

Art. 22. In artikel 36/2, tweede lid, van de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling van het organiek statuut van de Nationale Bank van België, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 3 maart 2011 en gewijzigd bij de wet van 13 maart 2016, worden de woorden "in het beheerscomité en in bepaalde technische comités van het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door de woorden "in het beheerscomité voor de arbeidsongevallen en in bepaalde technische comités van Fedris".

Art. 23. In artikel 36/14, 16°, van dezelfde wet, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 3 maart 2011, worden de woorden "aan het Fonds voor Arbeidsongevallen; " vervangen door de woorden "aan Fedris;".

Art. 24. In artikel 49, § 6, achtste lid, van de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten, vervangen bij het koninklijk besluit van 3 maart 2011, worden de woorden "in het beheerscomité en in bepaalde technische comités van het Fonds voor Arbeidsongevallen." vervangen door de woorden "in het beheerscomité voor de arbeidsongevallen en in bepaalde technische comités van Fedris.".

Art. 25. In hetzelfde artikel worden de woorden "het beheerscomité van het Fonds voor Arbeidsongevallen" vervangen door de woorden "het beheerscomité voor de arbeidsongevallen".

Art. 26. In artikel 75, § 1, 18°, van dezelfde wet, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 25 maart 2003, worden de woorden "aan het Fonds voor Arbeidsongevallen;" vervangen door de woorden "aan Fedris;".

Art. 27. Artikel 15, 87°, van de wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen wordt vervangen door de volgende bepaling " 87° "Fedris": de openbare instelling van sociale zekerheid als bedoeld in artikel 57 van de arbeidsongevallenwet van 10 april 1971.

Art. 28. In artikel 24, § 2, 1°, van dezelfde wet worden de woorden "het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

Art. 29. In artikel 24, § 2, 2°, van dezelfde wet worden de woorden "aan het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door de woorden "aan Fedris" en worden de woorden "van het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door de woorden "van Fedris".

Art. 30. In artikel 550, § 2, 1°, a) van dezelfde wet worden de woorden "het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

Art. 31. In artikel 550, § 2, 1°, b) van dezelfde wet worden de woorden "van het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door de woorden "van Fedris".

Art. 32. In artikel 556, § 2, 1°, a) van dezelfde wet worden de woorden "het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

Art. 33. In artikel 556, § 2, 1°, b) van dezelfde wet worden de woorden "van het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door de woorden "van Fedris".

Art. 34. In artikel 571, eerste lid, van dezelfde wet worden de woorden "het Fonds voor arbeidsongevallen" vervangen door het woord "Fedris".

TITEL II. - Wijzigingen van reglementaire bepalingen

HOOFDSTUK 1. - Wijzigingen van sociale bepalingen

Art. 35. In artikel 129, § 1, van het koninklijk besluit van 5 juli 1963 betreffende de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT