Koninklijk besluit houdende de wijze van toekenning van de subsidies ter ondersteuning van het eindeloopbaanregime voor personeelsleden van het operationeel kader van de lokale politie voor het jaar 2021, de 14 août 2021

Artikel 1. Binnen de grenzen van de beschikbare financiële middelen, ontvangen de politiezones in het jaar 2021 een subsidie voor elk van hun personeelsleden in non-activiteit voorafgaand aan de pensionering die aan de voorwaarden van artikel XII.XIII.1 RPPol beantwoorden in 2021.

Art. 2. De in artikel 1 bedoelde subsidie is gelijk aan het wachtgeld bedoeld in artikel XII.XIII.5 RPPol, vermeerderd met het vakantiegeld en de eindejaarstoelage berekend overeenkomstig het tweede lid van hetzelfde artikel, alsook de patronale bijdragen dienaangaande.

Art. 3. De korpsen van de lokale politie bezorgen, per afgesloten trimester, de aanvragen met de bewijsstukken aan de federale politie om de in artikel 1 bedoelde subsidie te ontvangen.

Voor het laatste jaarkwartaal worden de aanvragen voor de periode van oktober en november, evenals de ramingen van de maand december naar de federale politie doorgestuurd uiterlijk op 10 december van het lopende jaar. De ramingen voor die laatste maand worden bevestigd, of in voorkomend geval aangepast, door de korpsen van de lokale politie aan de federale politie vóór 29 december van het lopende jaar.

Iedere nieuwe vraag tot toekenning van voornoemde subsidie met betrekking tot het lopende jaar, ingediend na 10 december van het lopende jaar wordt als nietig beschouwd.

Art. 4. De uitgaven bedoeld in dit besluit, worden respectievelijk aangerekend op de sectie 17 "Federale Politie en geïntegreerde werking" van de algemene uitgavenbegroting voor het jaar 2021, basisallocatie 90.12.43.51.02 en dit zowel in vastlegging als in vereffening.

Alvorens tot betaling wordt overgegaan, wordt het advies van de Inspectie van Financiën ingewonnen.

Indien de aangevraagde subsidies de beschikbare financiële middelen overschrijden, worden de toegekende bedragen proportioneel verminderd volgens de nog beschikbare kredieten.

Art. 5. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 januari 2021.

Art. 6. De minister bevoegd voor Binnenlandse Zaken is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Gegeven te l'Ile d'Yeu, 14 augustus 2021.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Binnenlandse Zaken,

  1. VERLINDEN

    Aanhef

    FILIP, Koning der Belgen,

    Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

    Gelet op het artikel 41bis van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus;

    Gelet op de wet van 22 december 2020 houdende de Algemene uitgavenbegroting voor het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT