Koninklijk besluit houdende de werking en de organisatie van de Nationale Veiligheidsoverheid, de 22 décembre 2023

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. De bevoegdheden bepaald in artikel 1quater, 1°, 2° en 10° van voormelde wet, worden door de Nationale Veiligheidsoverheid uitgeoefend in overleg met de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid van de Krijgsmacht.

Art. 2. Voor de bevoegdheden bepaald in artikel 1quater, 3° tot 7° en 10° van voormelde wet, kan de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid van de Krijgsmacht optreden als de door de Nationale Veiligheidsoverheid aangewezen veiligheidsoverheid, voor wat betreft (personen die deel uitmaken van) ondernemingen dewelke contracten uitvoeren die werden gesloten met het ministerie van Landsverdediging, met internationale militaire organisaties, met derde landen inzake militaire materies, of die deelnemen aan een openbare aanbesteding die door deze laatsten werden uitgeschreven, overeenkomstig het veiligheidsbeleid van de Nationale Veiligheidsoverheid, die de uiteindelijke beslissing neemt in deze materie.

Art. 3. Voor de bevoegdheid bepaald in artikel 1quater, 8° van voormelde wet, kan de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid van de Krijgsmacht of een andere instantie op vraag van de Nationale Veiligheidsoverheid cryptografisch materiaal beheren en verdelen naar de gebruikers, overeenkomstig het veiligheidsbeleid van de Nationale Veiligheidsoverheid.

HOOFDSTUK 2. - Overgangs- en slotbepalingen

Afdeling 1. - Wijzigingen van het koninklijk besluit van 24 maart 2000 tot uitvoering van de wet van 11 december 1998 betreffende de classificatie en de veiligheidsmachtigingen, veiligheidsattesten en veiligheidsadviezen.

Art. 4. In artikel 4, 8° van het koninklijk besluit van 24 maart 2000 tot uitvoering van de wet van 11 december 1998 betreffende de classificatie en de veiligheidsmachtigingen, veiligheidsattesten en veiligheidsadviezen, worden de woorden "de voorzitter van de Nationale Veiligheidsoverheid" vervangen door de woorden "de verantwoordelijke van de Nationale Veiligheidsoverheid".

Art. 5. Artikel 21 van hetzelfde koninklijk besluit wordt opgeheven.

Art. 6. Artikel 22 van hetzelfde koninklijk besluit, gewijzigd bij koninklijk besluit van 8 september 2015, wordt opgeheven.

Art. 7. Artikel 23 van hetzelfde koninklijk besluit wordt opgeheven.

Art. 8. In artikel 24 van hetzelfde koninklijk besluit worden de woorden "de voorzitter van de Nationale Veiligheidsoverheid" vervangen door de woorden "de verantwoordelijke van de Nationale Veiligheidsoverheid".

Art. 9. In artikel 27 van hetzelfde koninklijk besluit worden de woorden "de voorzitter van de Nationale Veiligheidsoverheid" vervangen door de woorden "de verantwoordelijke van de Nationale Veiligheidsoverheid".

Afdeling 2. - Inwerkingtreding

Art. 10. Dit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT