Koninklijk besluit houdende vaststelling van de nadere regels voor de administratieve vereenvoudiging voor de inning van auteursrechten en naburige rechten voor de openbare uitvoering van fonogrammen, de 17 mai 2019

Artikel 1. De beheersvennootschappen die de auteursrechten en de naburige rechten op de openbare uitvoering van fonogrammen beheren, voorzien in een uniek platform voor de inning van voornoemde rechten, op voorwaarde dat de fonogrammen niet voor een voorstelling worden gebruikt en aan het publiek geen toegangsgeld of vergoeding wordt gevraagd om de uitvoering ervan te kunnen bijwonen.

De beheersvennootschappen zijn gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken, overeenkomstig het artikel 26 van de verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming), in het kader van het uniek platform.

De beheersvennootschappen duiden een functionaris voor gegevensbescherming aan, die belast wordt met de functie en de opdrachten beoogd in de verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming).

De beheersvennootschappen verwerken de persoonsgegevens in de zin van artikel 4, 1) van de verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming), in uitvoering van artikel XI.265 van het Wetboek van economisch recht, teneinde de rechten van auteurs en houders van naburige rechten voor de openbare uitvoering van muziekwerken en prestaties vastgelegd op fonogrammen, te beheren.

De categorieën van persoonsgegevens die door de beheersvennootschappen worden verwerkt zijn beperkt tot wat wordt bepaald in het koninklijke besluit van 17 december 2017 betreffende de billijke vergoeding van de uitvoerende kunstenaars en producenten voor de openbare uitvoering van fonogrammen of bij uitzending van fonogrammen via de omroep en wat wordt bepaald in de regels van tarifering, inning en verdeling voor de openbare uitvoering van muziekwerken en fonogrammen, uitgewerkt overeenkomstig de bepalingen van titel 5 van boek XI van het Wetboek van economisch recht.

De persoonsgegevens verwerkt door de beheersvennootschappen worden bewaard gedurende de termijn die nodig is voor de verwezenlijking van bovenvermelde opdrachten.

Art. 2. § 1. Ten minste de aangifte van de openbare uitvoering van fonogrammen, en de betaling van de verschuldigde auteursrechten en naburige rechten voor de openbare uitvoering van fonogrammen, geschieden via het in artikel 1 bepaalde uniek platform.

§ 2. Het beheer van het uniek platform bedoeld in artikel 1, omvat onder...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT