Koninklijk besluit houdende het personeel van het nationaal drugscommissariaat, de 17 décembre 2023

HOOFDSTUK 1. - Definities

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit, dient te worden verstaan onder:

  1. de wet: de wet van 7 april 2023 houdende de oprichting, de opdrachten en de samenstelling van een nationaal drugscommissariaat;

  2. de bevoegde ministers: de Minister van Justitie en de Minister van Binnenlandse Zaken;

  3. de ondersteunende diensten: de ondersteunende diensten bedoeld in artikel 2 van de wet;

  4. de dienst: het nationaal drugscommissariaat;

  5. het personeelslid: de experten, het ondersteunend personeel en de vertegenwoordigers van de ondersteunende diensten.

    HOOFDSTUK 2. - Personeelsformatie

    Art. 2. Naast de nationale drugscommissaris en de adjunct-drugscommissaris, beschikt de dienst, om zijn opdrachten uit te voeren, over:

  6. één vertegenwoordiger van elk van de vier ondersteunende diensten;

  7. minstens drie en maximum acht experten en ondersteunend personeel.

    De dienst wordt taalparitair samengesteld.

    Art. 3. De betrekkingen van de vertegenwoordigers van de ondersteunende diensten worden ingevuld via een detachering vanuit deze ondersteunende diensten mits akkoord van de minister bevoegd voor die ondersteunende dienst.

    Art. 4. De betrekkingen van de experten en van het ondersteunend personeel worden ingevuld via een aanwerving of via een detachering vanuit het federaal administratief openbaar ambt, zoals vastgelegd in artikel 1 van de wet van 22 juli 1993 houdende bepaalde maatregelen inzake ambtenarenzaken, vanuit het personeel dat de rechterlijke orde terzijde staat en/of vanuit de geïntegreerde politie bedoeld in de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus.

    HOOFDSTUK 3. - Aanstelling

    Afdeling 1. - Detachering

    Art. 5. De ministers bevoegd voor de ondersteunende diensten doen, ieder wat hem betreft, een oproep tot kandidaten voor de functie van vertegenwoordiger zoals bedoeld in artikel 2, 1°. Deze oproep vermeldt de wijze waarop de selectie zal gebeuren, de functiebeschrijving en het competentieprofiel, zoals in bijlage bij dit besluit gevoegd, en de indieningsvoorwaarden van de kandidaatstellingen.

    Zij bezorgen vervolgens de kandidaturen die ontvankelijk werden verklaard op basis van de voorwaarden in de functiebeschrijving en de indieningsvoorwaarden aan de nationale drugscommissaris.

    Om in aanmerking te komen voor de functie van vertegenwoordiger, moeten de kandidaten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  8. Belg zijn;

  9. een voor de opdrachten van de dienst nuttige ervaring hebben van ten minste 5 jaar;

  10. een functie uitoefenen van niveau A bij het federaal administratief openbaar ambt, zoals vastgelegd in artikel 1 van de wet van 22 juli 1993 houdende bepaalde maatregelen inzake ambtenarenzaken, of niveau A of minstens hoofdinspecteur bij de geïntegreerde politie bedoeld in de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus;

  11. geen ongunstige evaluatie hebben gekregen bij de laatste twee evaluaties.

    Art. 6. De nationale drugscommissaris stelt een selectiecommissie samen en nodigt elke kandidaat uit voor een gesprek. De selectiecommissie vergelijkt de kandidaten wat betreft hun specifieke competenties, zoals bepaald in de functiebeschrijving en het competentieprofiel.

    De selectiecommissie stelt een gemotiveerde rangschikking op van de kandidaten die geslaagd zijn. Deze rangschikking wordt meegedeeld aan de bevoegde ministers die vervolgens, mits akkoord van de minister bevoegd voor de ondersteunende dienst van waaruit de kandidaat wordt gedetacheerd, een kandidaat voordragen aan de Koning.

    Art. 7. Om in aanmerking te komen voor de functie van expert zoals bedoeld in artikel 2, 2°, moeten de kandidaten minimum aan de volgende voorwaarden voldoen:

  12. Belg zijn;

  13. een voor de opdrachten van de dienst nuttige ervaring hebben van ten minste 3 jaar;

  14. een functie uitoefenen van minstens niveau B bij het federaal administratief openbaar ambt, zoals vastgelegd in artikel 1 van de wet van 22 juli 1993 houdende bepaalde maatregelen inzake ambtenarenzaken, of niveau B of minstens inspecteur bij de geïntegreerde politie bedoeld in de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT